Od sljedećeg mjeseca ova iznimno popularna igra bit će - besplatna

Ljubitelji Simsa uskoro će doći na svoje jer od 18. listopada Simsi 4 bit će besplatni na svim platformama na kojima su dostupni.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.09.2022. / 11:28

Sims (Foto: Afp)

Iako je igra Sims 4 lansirana 2014. godine, i dalje je iznimno popularna među milijunima ljudi koji, osim stvarnog, svoje živote vode i virtualnim svjetovima Simsa. Igra je dostupna na brojnim platformama - od PC-a i Maca do PlayStationa i Xboxa, a njena cijena iznosi 20 dolara na većini tih platformi na kojma je postigla veliki uspjeh.

Roblox Na Roblox stižu 3D reklame

Još početkom 2019. iz EA su objavili kako su, zahvaljujući Simsima 4 ostvarili više od milijardu dolara prihoda, dok su sredinom prošle godine objavili kako je u ovoj igri uživalo 36 milijuna gamera te da je igra šest godina zaredom ostvarila rast.

Prema posljednjim najavama iz ove kompanije čini se kako uskoro možemo očekivati novi veliki rast broja korisnika. Naime, od sljedećeg mjeseca (18. listopada) igra Sims 4 postat će besplatna na svim platformama tako da će je korisnici moći besplatno preuzeti na svoja računala i konzole i uživati u igranju bez plaćanja.

Onima koji su već kupili i platili igru EA priprema jedan poklon (Desert Luxe Kit) koji će biti dostupan do 17. listopada. Do tada se moraju samo prijaviti u igru i dobit će pristup dodatnom sadržaju.

Inkubator PISMO u Novskoj Želite naučiti raditi videoigre? Inkubator PISMO u Novskoj poziva sve zainteresirane da se jave

Iz EA su najavili kako su potpuno posvećeni stvaranju novih i značajnih iskustava za svoje korisnike te da će nastaviti s razvojem i objavom novog sadržaja za ovu igru i u budućnosti. Razlozi za ovakav potez mogli bi biti dvojaki - dok dio analitičara u tome vidi znak da bi se uskoro mogla pojaviti nova verzija ove igre, dio njih smatra kako kompanija želi povećati korisničku bazu te zarađivati novac od dodatnog sadržaja unutar same igre koji će im ponuditi, a koji neće biti besplatan.

Izvor: TechSpot

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti