Oni su mladi, poduzetni i bore se za ukupno milijun kuna na Zagreb Connectu

Startupovi koji se razvijaju u Zagrebačkom inovacijskom centru natječu se na Zagreb Connectu za nagradni fond od ukupno milijun kuna.

Martina Čizmić | 19.11.2019. / 09:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Zagreb Connect već tradicionalno predstavlja nove i zanimljive startupove i pomaže im pronaći potencijalne investitore, ali i upoznati javnost s inovativnim projektima koji se razvijaju u ZICER-u. Tako će se i ove godine 27. studenog u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma predstaviti 17 startupova, a najbolji će biti nagrađeni s ukupno milijun kuna. 

Među startupovima zaista ima veoma zanimljivih ideja i projekata - od ekoloških do tehnološki naprednih. Jedan od njih je i SIM TIM, koji razvija rješenje koje će sportskim klubovima omogućiti digitalizaciju, a time i lakše upravljanje svim aktivnostima unutar sportskog kluba. Omogućit će sportskom klubu da kroz jednostavno i intuitivno sučelje može vidjeti baš sve potrebne informacije: ugovori za sve igrače, ostali dokumenti, informacije o sportskoj akademiji (članarine, polaznici, roditelji, liječnički pregledi), prva momčad (igrači, treneri, tereni), plan treninga,… Sustav pojednostavljuje i digitalizira sve procese sportskih klubova tako da sportski dužnosnici više vremena mogu provesti u sportu, a manje u administraciji. Naš cilj je postati globalno prepoznati standard za upravljanje i vođenje sportskih klubova, poručuje četveročlana ekipa.

SIM Hrvatski startupovi u pohodu na globalno sportsko tržište

Tu je i projekt Ekono. Ekono je poput osobnog financijskog trenera koji će vas pratiti na putu do ostvarenja vašeg financijskog cilja, bilo da se želite izvući iz minusa ili uštedjeti za nešto što želite, a da ne morate dizati kredit. Analizirat će vaše podatke o potrošnji i odrediti vam tjedne zadatke za ostvarenje vašeg cilja, savjetovati vas gdje uštedjeti i kako pametnije utrošiti novac. Nakon što prođete kratke tečajeve o pojedinim temama, rješavat ćete kvizove, a točnim odgovorima otključat ćete nagrade u obliku popusta na različitim prodajnim mjestima koji će biti odabrani upravo na temelju vaših potreba i navika, što će vam olakšati da što prije ostvarite cilj, orkrivaju njegovi osnivači Nevena Erak Camaj, Eduard Camaj i Diana Matulić. U pozadini je tehnologija razumijevanja prirodnog jezika pa s Ekonom možete razgovarati kao s pravom osobom.

Tim EMmobile predstvalja bicikl GuideB koji se aktivira preko mobilne aplikacije te prilikom aktivacije uzima u obzir mogućnosti korisnika, vremensku prognozu, stanje baterije, doba dana i tome prilagođava rute koje sam kreira. Korisnik može birati između: Prirodnih ljepota, Povijesti, Avanture i Gastronomije. Može sam filtrirati sadržaje za pratraživanje i vožnju koje mu bicikl predlaže, a može se i prepustiti biciklu da on misli umjesto njega. Baterija se može puniti i u kući, a bicikl ostaje siguram pod stalnim nadzorom alarmnog sistema ugrađenog u bicikl koji ako netko dira bicikl automatski zove vlasnika na mobitel i blokira bicikl, poručuju dečki iz ovog inovativnog tima.

Zagreb Connect (Foto: ZICER) Nove startup zvijezde na 6. Zagreb Connectu predstavljaju tehnologije budućnosti

Nova generacija Startup Factoryja Novi zagrebački high-tech startupovi stvaraju proizvode budućnosti i love milijun kuna

LafTonic priča još je jedna koja oduševljava kao i ostale. Nju je započeo Ivan Spajić Buturac koji je želio napraviti vlastiti animirani film. Nakon niza skupih i neuspjelih rješenja, povezao s e s malom britanskom tvrtkom Grassroutes koja je radila s tisućama nezavisnih kreatora poput njega, no odgovor nije bio ohrabrujuć: osim ako niste vrlo utjecajni i sa snažnim vezama, jedini način da prodate ideju bio bi da nekako dokažete da će se ona svidjeti ciljanoj publici. Dvije i pol godine kasnije Ivan je sa svojim timom stvorio ShowPitcher, softver koji se povezuje s online ispitanicima u Velikoj Britaniji, snima ih i ispituje o sadržajima koje gledaju da bi procijenio koje ideje imaju prolaznu ocjenu, kako ih unaprijediti i kako putem oglašavanja učinkovito doći do ljudi kojima će se svidjeti. Sad kreće onaj najslađi dio, početi okupljati još domaćih kreativaca i povezivati ih s producentima, jer konačni cilj kompanije je pomoći stotinama Ivana u Hrvatskoj da ne moraju prolaziti isto što i on te pomoći da umjesto Hrvata i Hrvatica u Veliku Britaniju izvozimo ideje i kreativni rad, zaključuje osnivač ovog projekta.

Slika nije dostupna Braća Hrvoje i Domagoj Boljar rade najekološkije tenisice na svijetu

ArboSMART Cloud je hrvatsko rješenje za globalnu klimatsku krizu, odnosno prvi hrvatski proizvod namijenjen upravljanju i planiranju urbanog zelenila. Urbano zelenilo se pokazalo kao odlično oružje u borbi protiv efekata zatopljenja, ali nije svejedno kako se ono održava i koje se vrste sade. Uz to, na tržištu ne postoji sustav koji će jedinicama lokalne samouprave omogućiti praćenje budžeta i održavanja stabala. ArboSMART Cloud ovo u potpunosti mijenja, otkrivaju Dražen Mrvoš i Fran Poštenja. Na taj način omogućavamo ljudima koji nisu nužno tehničko-biološke struke pregled razumljivih podataka što u konačnici utječe na kvalitetniju i jeftiniju njegu zelenila.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti