Oprez: Pojavila se lažna WhatsApp aplikacija

Ako dobijete bilo kakvu poruku o nadogradnji WhatsAppa, odmah je izbrišite.

Monika Nožić Monika Nožinić | 25.05.2016. / 09:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako je i do vas stigla primamljiva WhatsApp Gold reklama (putem aplikacije, mobilnog weba ili u maila), ignorirajte je jer je riječ o prijevari.

Pozivnica da se prebacite na poboljšanu verziju WhatsAppa pokušava navesti korisnike ovog popularnog servisa za razmjenu poruka da preuzmu navodno poboljšanu verziju WhatsAppa pod nazivom WhatsApp Gold.

Lažna WhatsApp Gold aplikacija navodno predstavlja WhatsApp koji koriste poznate osobe, ima mogućnost slanja do 100 fotografija odjednom, mogućnost brisanja greškom poslanih poruka, snimanja video razgovora i slično. Naravno, ništa od ovog nije istina, osim da se u WhatsApp Gold aplikaciji nalazi virus koji bi mogao ugroziti rad vašeg telefona i prikupiti vaše osobne podatke.

Nije poznato kolikom je broju korisnika stigla lažna poruka koja glasi: "Konačno je procurila tajna WhatsAppp Gold verzija koju su koristile samo poznate ličnosti, a sada je možete koristiti i vi." Korisnici zatim trebaju kliknuti na link ispod poruke kako bi preuzeli "poboljšanu" verziju, no stranica na koju ih link dovede prepuna je malicioznih virusa.

Ako dobijete bilo kakvu poruku o nadogradnji WhatsAppa, čak i putem standardne WhatsApp aplikacije, zajedno sa linkom za preuzimanje, odmah je izbrišite.

Izvor: Metro.co.uk

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti