Osnivač Twittera nije sretan smjerom u kojem se ta mreža razvija: Musk je trebao odustati od kupovine

Kritizirao je uvođenje pretplate, Twitter Blue, koja stoji osam dolara mjesečno i od koje Twitter, prema nekim procjenama, zarađuje pristojan novac.

Martina Čizmić | 01.05.2023. / 13:43

Jack Dorsey (Foto: AFP)

Iako jedan od osnivača Twittera, Jack Dorsey, više nije dio te društvene mreže (ali još uvijek posjeduje određeni broj dionica), pomno prati što se tamo događa. A sad je jasno i glasno javno rekao i što misli o Twitteru pod Muskom.

Podsjetimo, Dorsey je bio glasni zagovornik Muskova preuzimanja Twittera te je u periodu kad se pregovaralo o samom preuzimanju, isticao kako bi Musk mogao biti baš ono što Twitteru treba. No, te je bilo prije godinu dana.

Slika nije dostupna Dorsey o Upravnom odboru Twittera: "Bio je sustavno disfunkcionalan dio tvrtke"

Sad je, čini se, promijenio mišljenje. U nizu objava na svojoj alternativi Twitteru, Bluesky Social, Dorsey je kritizirao Muska i njegov način vođenja Twittera. U jednoj od objava jasno je napisao da je Musk "trebao odustati od kupovine Twittera".

Slika nije dostupna Najveća konkurencija Muskovoj mreži? Stiže Bluesky, društvena mreža jednog od suosnivača i bivšeg CEO-a Twittera

Svojim je pratiteljima poručio kako ne vjeruje da je Musk "prava osoba za čelo kompanije" te da je sve "otišlo k vragu" nakon što je Musk kupio Twitter.

Ne mislim ni da je dobro reagirao nakon što je shvatio da je njegov tajmnig loš. Niti mislim da je odbor trebao forsirati prodaju. Sve je otišlo k vragu, napisao je.

Ali dogodilo se i jedino što možemo napraviti je izgraditi nešto kako bismo izbjegli da se ovako nešto ponovi, napisao je Dorsey.

Slika nije dostupna Suosnivač Twittera otvoreno progovorio: Volio bih da Twitter nikad nije postao kompanija

Kritizirao je uvođenje pretplate, Twitter Blue, koja stoji osam dolara mjesečno i od koje Twitter, prema nekim procjenama, zarađuje pristojan novac.

Plaćanje kao dokaz da ste čovjek je zamka i nisam za to. Takav sustav isključuje milijune, ako ne milijarde ljudi, napisao je Dorsey.

Dodao je kako je Musk trebao radije platiti milijardu dolara odštete i odustati od Twittera.

Elon Musk Musk je preuzeo Twitter za 44 milijarde dolara, a evo koliko vrijednost kompanije iznosi sada

Izvor: CNBC

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti