Ovo je druga najprodavanija igraća konzola u povijesti

Iz Sonyja su objavili da su tijekom posljednjeg kvartala prodali 2,8 milijuna PlayStationa 4 i 4 Pro, što znači da su dosad prodali ukupno 102,8 milijuna konzola, više i od originalnog PS-a i Nintendova Wiija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.11.2019. / 14:44

PlayStation 4 (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ljubitelji Sonyjeva PlayStationa s nestrpljenjem iščekuju kraj sljedeće godine, kada bi se na tržištu trebala pojaviti peta generacija te igraće konzole. Do tada će Sony pokušati prodati što više modela aktualne verzije PlayStationa koja se bliži kraju svog životnog ciklusa, što potvrđuju i prodajne brojke. U posljednjem kvartalu prodali su 2,8 milijuna PlayStationa 4 i 4 Pro, što je za 1,1 milijun manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali što je i očekivano s obzirom na to da se bliži kraj životnog ciklusa konzole.

PlayStation (Foto: AFP) Najbolji poklon za praznike: Sony objavio kad stiže PlayStation 5!

Koliko je četvrta generacije plejke popularna, najbolje govori podatak da je nakon trećeg ovogodišnjeg kvartala PS4 postao druga najprodavanija igraća konzola u povijesti. Dosad je PlayStation 4 gledao u leđa originalnom PlayStationu, koji je tijekom cijelog životnog ciklusa prodan u 102,5 milijuna komada, dok je Nintendov Wii, koji je osvojio gamere diljem svijeta prošlog desetljeća, prodan u 101,6 milijuna komada. S novih 2,8 milijuna prodanih primjeraka, ukupan broj prodanih "četvorki" dosegao je 102,8 milijuna i jasno je kako će se ta brojka tijekom ove i sljedećih godina (ovisno o tome koliko dugo ostane u prodaji nakon dolaska PS5) samo povećavati.

Sigurno je da PlayStation 4/4 Pro neće srušiti trenutačni prodajni rekord i postati najprodavanija igraća konzola na svijetu. Ta titula pripada još jednom PlayStatonu, drugoj generaciji koja je prodana u čak 155 milijuna komada. Dakle, za prestizanje tog rekorda Sony bi trebao prodati više od 50 milijuna aktualne verzije PS-a 4. S obzirom na to da su u prošlom kvartalu prodali manje od tri milijuna komada, jasno je kako je to teško ostvariva misija.

Google Stadia Napokon! Poznata je cijena Googleove "revolucije videoigara"

Naravno, kako dolaze i blagdani i vrijeme poklona, očekuje se da će veliki broj ljudi poželjeti upravo PlayStation 4, no tržišni analitičari vjeruju da većina gamera ipak čeka sljedeće blagdane, kada će moći kupiti PS5 te bi tijekom prazničke sezone šopinga glavni naglasak ipak mogao biti na prodaji igara za aktualnu konzolu, a te će se igre ionako moći igrati na petici.

Izvor: Engadget

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti