Ovo je jedna od najpopularnijih igara na svijetu i potpuno je besplatna!

Fortnite Battle Royal besplatan je za igranje, no zahvaljujući mogućnosti kupovine unutar aplikacije, odnosno same igre, u veljači je njena zarada, zajedno sa zaradom plaćene verzije, iznosila čak 126 milijuna dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.03.2018. / 09:48

Fortnite Battle Royale (Foto: Epic Games) (Foto: Epic Games)

Nedavno smo pisali o profesionalnom gameru Ninji koji mjesečno zarađuje više od 500 tisuća dolara igrajući samo jednu igru – Fortnite. Ova igra posljednjih mjeseci bilježi veliki porast broja korisnika, sve veću gledanost na Twitchu, ali i sve veću zaradu koja je u veljači iznosila čak 126 milijuna dolara.

Fortnite je tako tijekom prošlog mjeseca zaradio više novca i od najvećeg konkurenta PlayerUknown’s Battlegrounds (PUBG), a razlika je tome što je najpopularniji mod ove igre Fortnite Battle Royale potpuno besplatan, dok cijena PUBG-a iznosi 30 dolara. Iako je Battle Royal besplatan, Fortnite i njen izdavač Epic Games novac zarađuju kupovinom virtualnih predmeta unutar aplikacije.

U Battle Royale načinu igranja Fortnitea koji je osvojio i brojne poznate osobe poput glazbenika Drake ili košarkaša Gordona Haywarda i Andrea Drummonda, do sto gamera bori se za opstanak na pustom otoku, a pobjednik je, naravno, onaj koji na kraju preživi.

Iako je PUBG duže dostupan na tržištu, nekoliko je velikih prednosti Fortnite BR-a zbog kojih je ova igra u posljednje vrijeme postala jedna od najpopularnijih na svijetu – prva je velika prednost što je besplatna, zatim dostupna je na većem broju platformi, odnosno na konzolama, računalima, ali i na iOS uređajima (potrebno se prijaviti i čekati pozivnicu za početak za početak igranja), dok je verzija za Androide u pripremi. Samo tijekom prvog tjedna od dostupnosti na iPhoneu i iPadu ova je igra zaradila oko 1,5 milijuna dolara.

Koliki je porast popularnosti ove igre, osim zarade, najbolje govori i podatak o broju jedinstvenih korisnika na Twitchu – krajem siječnja PUBG je imao 8,5 milijuna jedinstvenih pregleda, a Fortnite 6,1 milijun, dok se u posljednjem tjednu prošlog mjeseca situacija u potpunosti promijenila te, dok je PUBG imao 8,7 milijuna jedinstvenih korisnika, ta brojka za Fortnite narasla je na čak 14 milijuna.

Također, ovog mjeseca Fortnite je oborio i rekord prema broju gledatelja uživo jednog streama na Twitchu te je Ninju i Drakea gledalo više od 600 tisuća ljudi uživo, a s obzirom na sve veću popularnost ove ig, kao i sve veći broj poznatih osoba koji uživaju u Fortniteu, ne treba se čuditi ako se uskoro obori i ovaj rekord.

Izvor: Twinfinite
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti