Prije 16 godina Steve Jobs je dao, po nekima, jedan od najboljih intervjua, koji je postao popularan radi Jobsovog žestokog kritiziranja Microsofta.

Intervju je originalno prikazan na PBS-ov mini seriji 'Triumph of the Nerds' u kojem je prikazano svega 10 minuta isječka iz intervjua sa Robert Cringleyom novinara pravog imena Mark Stephens, ujedno i čovjekom koji je upoznao Jobsa i Wozniaka te jednim od prvih zaposlenika Applea.

Intervju će biti prikazan u kinima na 19 lokacija u SAD-u 16. i 17. studenog pod naslovom 'Steve Jobs: The Lost Intervew'.

Cringly opisuje intervju kao 'a moment in time' jer prikazuje Jobsa u svojim najluđim godinama, odnosno u vrijeme kada ni Appleu ni njegovom NeXT-u nije išlo baš za rukom te neposredno prije njegovog velikog povratka u Apple.

Nakon što je preminuo, ime Steve Jobs puni sve medije, nikad viđeni dokumentarni filmovi niču na sve strane, a nedavno je objavljena i prva službena biografija koju je napisao Walter Isaacson.

Također, Sony razmatra produkciju filma baziranu na knjizi Isaacsona, a Aaron Sorkin, poznat i po suradnji na nagrađivanom filmu 'Društvena mreža' istaknuo je kako je primio poziv za suradnju na filmu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju