Počele prijave za drugu sezonu regionalnog natjecanja Telekom eSports Championship

Ove godine sudjelovati mogu i natjecatelji izvan regije, a natječu se u igrama Counter-Strike: Global Offensive, FIFA23 i League of Legends.

Martina Čizmić | 26.04.2023. / 14:38

Gaming, ilustracija (Foto: Pexels)

Ljubitelji esporta, ali i oni koji žele odmjeriti svoje snage s drugim igračima, mogu se prijaviti za sudjelovanje u drugoj sezoni Telekom eSports Championshipa.  Prijave traju od 25. do 30. travnja, a streamovi kreću 15. svibnja

Novost je da, osim igrača iz Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, u natjecanju mogu sudjelovati i igrači izvan regije, odnosno iz drugih država unutar Europske Unije, Velike Britanije i Švicarske.

Natjecatelji će se moći natjecati u popularnim igrama Counter-Strike: Global Offensive, FIFA23 i League of Legends.

 

Kako ističu organizatori, Hrvatski, Makedonski i Crnogorski Telekom, ciljovog natjecanja nije isključivo igranje videoigara, već povezivanje mladih širom Europe i svijeta, bez obzira na kulturološke razlike, iz kojih zemalja dolaze, koji jezik pričaju…

Ovo natjecanje pokazuje da su videoigre puno više od pukog igranja i nastoji potaknuti zajedništvo ljudi koji dijele iste interese, stvoriti zajednicu koju odlikuje međusobno razumijevanje i podrška. Unatoč uvriježenom mišljenju da se mladi sve manje druže i povlače u online svijet zbog novih tehnologija, Hrvatski Telekom kroz ovo natjecanje nastoji razbiti predrasude i pokazati da eSports povezuje ljude, potiče izgradnju vještina, socijalizaciju i gradi pozitivan osjećaj među sudionicima koji jedni drugima nisu isključivo protivnici, ističu iz HT-a.

 

U prošlogodišnjem višemjesečnom natjecanju sudjelovala su 1366 igrača, a nagradni fond iznosio je 21800 eura, koliko će iznositi i ove godine. Najbolji timovi koji izbore svoje mjesto u finalima,natjecat će se protiv najboljih CS:GO timova u regiji, a to su Velež Mostar, Klan RuR, Zero Tenacity i nemampojma.

Natjecanje počinje 15. svibnja i moći će se pratiti na Telekom eSports Twitchu, a finale će se uživo održati u Zagrebu 10. lipnja.

 

Prošlogodišnji turnir već je pokazao kako eSports nije samo igra, već community koji povezuje, zbližava i ne poznaje fizičke granice. Natjecatelji, ali i brojni gledatelji naučili su puno, a nama je bilo neprocjenjivo vidjeti prijateljstva koja se sklapaju i podrška koja se stvara unatoč natjecateljskom duhu. Osim toga, vrijednost našeg projekta prepoznata je i od strane struke pa smo završili u finalu MIXX 2023. Ove godine nastojat ćemo pružiti još više zanimljivog i edukativnog sadržaja našim natjecateljima, rekla je Branka Bajt, direktorica Sektora za brend Hrvatskog Telekoma.

 

Turnir će pratiti vodeći regionalni influenceri Malajski Tapir, MarkoKC, Lobanjica, Idžo, Aryssa641 i Crni Ante koji će kroz svoj sadržaj pričati i o jednakosti, borbi protiv govora mržnje te brizi o sebi.

Prijave se primaju na službenoj stranici lige

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti