Počinje regionalno prvenstvo u CS:GO s nagradnim fondom od 10 tisuća eura

Osim bogatih novčanih i hardver nagrada, pobjednička ekipa napredovat će u zatvorene kvalifikacije za prestižni međunarodni turnir BLAST.

Martina Čizmić | 12.07.2022. / 13:12

Esport, ilustracija (Foto: Getty Images)

Prvim odmjeravanjem snaga, večeras će započeti Adria CS:GO Prvenstvo 2022 - regionalno CS:GO natjecanje s nagradnim fondom od 10.000 eura, koje organiziraju Esport Adria i partneri. U sljedeća dva tjedna timovi će se susresti međusobno online, a finale će se održati 29. i 30. srpnja u esport areni Hall of Game powered by A1 u Zagrebu.

Nastup na ovogodišnjem Adria CS:GO Prvenstvu osiguralo je osam vrhunskih regionalnih CS:GO ekipa - četiri kroz otvorene kvalifikacije: Illyrians, MONAD, ghoulsW i BLINK; aktualni IESF World Championship i European Esports Championship prvaci BLUEJAYS, svoje su mjesto u natjecanju zaslužili osvajanjem devete sezone A1 Adria League, dok su JakeBube, ex-4glory i XTEAM dobili direktne pozivnice.

Osim bogatih novčanih i hardver nagrada, pobjednička ekipa napredovat će u zatvorene kvalifikacije za prestižni međunarodni turnir BLAST.

Prijenos cijelog natjecanja bit će dostupan na službenim Esport Adria kanalima: Twitch, YouTube i Trovo. Za sve one koji ne mogu pratiti mečeve uživo, snimke će se emitirati na Arena Esport TV programu, na kojem će biti i prijenos finala, zahvaljujući partnerima iz Relog Medije.

Prvo će se igrati grupna faza u SWISS formatu nakon koje će biti poznate četiri ekipe koje će se nadmetati za bogati nagradni fond u esport areni Hall of Game powered by A1 u z-centru u Zagrebu.

Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu u iznosu od 5 tisuća eura i vrijedan gaming hardver, drugoplasirani 3 tisuće eura, trećeplasirani 1500 eura, a četvrtoplasirani utješnih 500 eura. 


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti