Pomozimo dečkima da snime Zemlju iz Svemira

Dvojica mladih studenata spremaju se snimiti naš planet Zemlju sa udaljenosti od 35 km, no potrebna im je pomoć.

Zimo Zimo Zimo | 10.03.2011. / 10:37

Pomozimo dečkima da snime Zemlju iz Svemira

Dvojica mladih studenata spremaju se snimiti naš planet Zemlju sa udaljenosti od 35 km, no potrebna im je pomoć.

Matija i Jurica studenti su dizajna odnosno tržišnih komunikacija i stižu iz Ivanić grada. U slobodno vrijeme bave se dizajnom, fotografijom i snimanjem koliko god to tehnologija i mašta dopuštaju.

Sjetili su se jedne lude ideje za koju trebaju našu i vašu pomoć, stoga ukoliko ste u mogućnosti, bilo bi cool ako im možemo na bilo koji način pomoći.


Projekt Svemir


Nakon što su shvatili da je bilo samo nekoliko pokušaja u svijetu glede snimanja Zemlje iz Svemira, dečki su odlučili kako će ovaj eksperiment pokrenuti u Hrvatskoj. Iako ovaj projekt iziskuje mnogo truda rada i financija, tehnološki je ostvarivo i ne košta mnogo, no znamo kakav je život studenata.

Kako bi snimili čim kvalitetniju sliku i video, dečki će koristiti 3 full HD kamere od kojih bi jedna imala zadatak fotografiranja u intervalima što će se koristiti kao materijal za stvaranje puta do Svemira. Kako kažu, na svim bi materijalima trebao bi biti vidljiv 'crni' Svemir, zakrivljenost Zemlje i balon (dokle ne puknu) sa logotipom sponzora.

Naknadno je u planu napraviti 'making of' od materijala koji će se snimati sa četvrtom kamerom (Canon EOS 1D Mark IV), također u HD rezoluciji, a na kojem bi dečki nosili majice i kape sponzora, ili zavisno o dogovoru, te koji će imati snimke praćenja, lociranja i pronalazak opreme spuštene padobranom.

Za lociranje koristiti će se GPS koji će biti ugrađen u kućište te izoliran i zaštićen od svih uvjeta.


Što dobivaju sponzori?


Ovisno o dogovoru sponzori dobivaju gotov DVD koji će imati sponzore prikazane na uvodnoj špici i odjavi. Također, video će biti prisutan na svim društvenim mrežama poput Facebooka, Twittera, YouTubea, i vjerujemo na mnogim portalima i blogovima koji će ovaj projekt podržati.

Gdje god se film prikazivao, sadržavat će logotipove na majicama, kapama, balonima, coverima DVD-a itd., svakako vrijedno uloženog novca.

Kako bi ovaj projekt zaživio, potrebna su naravno financijska sredstva, a znamo da studenti teško mogu odvojiti za ovakav eksperiment, zato potrebna im je naša i vaša pomoć.

Sve što traže je iznos od cca 4,000 kn koji bi im bio dovoljan za opremu, u koju nisu uračunati baloni i helij. Želite li postati dio ovog projekta, javite se Jurici na mail koleticjurica@gmail.com. Ujedno i pogledajte video koji su dečki izradili, koji je i nas ugodno iznenadio.

 

POU Ivanić Grad from Jurica Koletić on Vimeo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti