Popularna igra napokon je postala besplatna za sve!

Kako je i ranije najavljeno, od jučer je PUBG na osobnim računalima i konzolama dostupan - besplatno.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.01.2022. / 16:09

PUBG (Foto: AFP)

Prije mjesec dana iz Kraftona su objavili odlične vijesti za sve ljubitelje popularne videoigre PlayerUnkown's Battlegroundsa. Tada su najavili kako se ova igra, za koju je inače trebalo platiti 30 dolara za verzije za računalo i konzole, od 13. siječnja više neće naplaćivati.

Rimac Nevera u PUBG: New State Rimac Nevera jurit će virtualnim cestama u PUBG: New State

Iako iz Kraftona to ne žele priznati razlog je jasan - konkurencija poput Apex Legendsa i Fortnitea koji su besplatni i samim time zanimljiviji većem broju gamera.

Treba naglasiti da, iako je PUBG besplatan te će se u većini modova moći igrati bez plaćanja, određene premium mogućnosti (igranje u Ranked modu, bit će dostupni custom mečevi itd.) ipak će se naplaćivati te će ta verzija pod nazivom Battleground Plus biti dostupna za 13 dolara. Svi korisnici koji su ranije kupili igru automatski će se prebaciti na Plus verziju tako da neće ponovno morati kupovati istu igru.

S novom nadogradnjom, pored najvažnijeg noviteta, a to je da je PUBG sad besplatan, uvedena su i dodatna poboljšanja za gamere poput novog taktičkog naoružanja, različitih modova treninga itd. Da će ova odluka privući brojne nove korisnike i ljubitelje igre pokazalo se isti dan nakon što je PUBG postao besplatan te se broj igrača na Steamu udvostručio u odnosu na brojke iz prosinca.

Call of Duty Mobile Jeste li je isprobali? Ova mobilnu igru preuzelo je 100 milijuna korisnika u tjedan dana

Još jedna zanimljivost vezana uz PUBG jest da će od danas u igri PUBG: New State biti dostupna Rimčeva Nevera tako da će svi koji su poželjeli isprobati hrvatsku hiperjurilicu sada to moći i napraviti, barem u virtualnom svijetu PUBG-a.

Izvor: Eurogamer
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti