Povratak legendarne konzole: Novi Atari skuplji je od PlayStationa i Xboxa

Početkom sljedeće godine u prodaji će se pojaviti Atarijeva konzola za koju će, u kompletu s joystickom i kontrolerom, biti potrebno platiti skoro 400 dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.06.2019. / 11:55

Atari VCS (Foto: Atari)

Jedan od trendova na gamerskom tržištu posljednjih godina je nostalgija – Nintendo je predstavio NES Classic, Sony PlayStation Clasic, a ljubitelji legendarnog Commodorea 64 mogu kupiti novu konzolu sa starim igrama i podsjetiti se kako je to bilo biti gamer u osamdesetima i početkom devedesetih. Jedno od računala na kojem su mnogi igrali u to doba bio je i Atari, a prošle godine na crowdfunding platformi Indiegogo predstavljena je nova verzija Atarija koja je privukla više od 11 tisuća ljudi, koji su ukupno uložili oko 3 milijuna dolara.

Na gamerskom sajmu E3 iz Atarija su najavili kako će se njihova konzola napokon pojaviti u prodaji početkom sljedeće godine – svi koji su novac uložili putem Indiegogoa svoj će Atari dobiti već krajem ove godine, dok će ostali morati malo pričekati.

Ipak, postavlja se pitanje kakva će biti potražnja za tom konzolom jer, koliko god ljudi vole uživati u nostalgičnim igrama, za cijenu punog kompleta Atarija može se kupiti nova verzija PlayStationa ili Xboxa. Osnovna verzija Atari VCS 400 dolazi s AMD-ovim procesorom i 4 GB RAM-a, dok V800 ima 8 GB RAM-a – cijena iznosi 250 dolara, odnosno 280 dolara za jaču verziju, a osim konzola Atari je predstavio i joystick za koji je potrebno platiti 50 dolara i kontroler koji košta 60 dolara. Dakle, ni joystick ni kontroler ne isporučuju se s konzolama, što dodatno poskupljuje cijenu Atarija, a u ponudi će biti i komplet konzole s dodacima za igranje s cijenom od – 390 dolara.

Ako usporedimo s cijenama klasičnog NES-a i PlayStationa koje su mnogo niže, Atari je zaista preskup, iako je riječ o uređaju koji je hardverski puno jači i ima više mogućnosti te će se na njemu, pored klasičnih igara, moći igrati moderne igre, streamati video i glazba itd.

Izvor: Polygon

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti