Poznato je gotovo sve o novom telefonu iz OnePlusa

Kineska kompanija priprema još jednu verziju svog modela OnePlus 12.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.01.2024. / 12:14

OnePlus 12 (Foto: OnePlus)

Siječanj ove godine donosi neke poslastice za sve ljubitelje pametnih telefona. Prvo je na redu najveći sajam potrošačke elektronike na svijetu Consumer Electronic Show na kojem bi mogli vidjeti neke nove modele smartphonea, iako telefoni neće biti u fokusu sajma, no ubrzo nakon toga Samsung će predstaviti novu generaciju svojih pametnih telefona iz serije Galaxy S. Riječ je o vjerojatno najpopularnijoj seriji premium Androida te najvećim konkurentima Appleovom iPhoneu.

Samsung Galaxy Z Flip 5 - 13 Raste potražnja za pametnim telefonima s fleksibilnim ekranima

Samo par dana nakon Samsunga, svoj novi model pametnog telefona predstavit će i popularna kineska kompanija OnePlus. Nakon što su krajem prošle godine za kinesko tržište predstavili model OnePlus 12, 23. siječnja predstavit će i još jedan model iz ove serije - OnePlus 12R, koji bi se na globalnom tržištu u prodaji trebao pojaviti tijekom prvog kvartala ove godine.

O ovom telefonu mrežom su se ranije već širile glasine, no sada su i iz OnePlusa otkrili neke službene informacije tako da manje-više znamo što možemo očekivati od ovog telefona. Dok zahvaljujući prethodnim glasinama znamo da će OnePlus 12R imati ekran dijagonale 6,78 inča, što je nešto manje u odnosu na OnePlus 12 te da će imati Gorilla Glass Victus 2 zaštitu, iz OnePlusa sada su otkrili kako će imati frekvenciju osvježavanja od 120Hz te LTP 4.0 tehnologiju koja omogućuje dinamični raspon frekvencije osvježavanja ekrana, uključujući i 72 i 90Hz. Također, iz kineske kompanije objavili su i informacije o bateriji te će ona imati najveći kapacitet u telefonima ove kompanije do sada - 5500mAh, uz podršku za 100W brzo punjenje.

OnePlus Pad Google i OnePlus imaju dobre vijesti za sve koji razmišljaju o kupovini tableta koji rade na Androidu

Što se ostalih opcija tiče, očekuje se kako bi telefon trebao pokretati čipset Snapdragon 8 Gen 2, što je starija generacija hardvera u odnosu na model OnePlus 12. Telefon bi se trebao prodavati s 8, odnosno 16GB memorije te će korisnicima biti dostupne verzije sa 128 i 256GB prostora za pohranu podataka. Sa stražnje strane imat će 50MP glavnu kameru, 8MP ultraširoku kameru te 2MP senzor za snimanje makro fotografija. Sve detalje, uključujući i cijenu, trebali bi saznati tijekom predstavljanja ovog telefona.

Izvor: Android Authority
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti