Proglašene videoigre koje su zaslužile svoje mjesto u Kući slavnih

Muzej igara svake godine u Kuću slavnih videoigara bira najbolje od najboljih. Ovo su ovogodišnji pobjednici.

Martina Čizmić | 07.05.2022. / 11:30

Ms. Pac-Man, Dance Dance Revolution, The Legend of Zelda: Ocarina of Time i Sid Meier’s Civilization (Foto: Museum of Play)

 Otkako je, u sklopu Muzeja igara u New Yorku 2015. osnovana Svjetska kuća slavnih videoigara, svake godine u svoj postav uvrštava videoigre koje su svojim značajem i popularnošću obilježile scenu.

Ove je godine ta čast pripala četirima videoigrama - Legend of Zelda: Ocarina of Time, Ms. Pac-Man, Dance Dance Revolution i Sid Meier's Civilization.

Kako su pojasnili prilikom objave rezultata, videoigra Ocarina of Time, osvojila je nekoliko nagrada otkako je objavljena 1998. godine. Posebno je hvaljena zbog same priče, izuzetnog 3D svijeta, kompleksnih zadataka i mehanike borbe. Često se i današnji developeri videoigara pozivaju upravo na ovu igru kao inspiracija za njihove aktualne uratke.

Microsoft Solitaire, ilustracija Svi su ju igrali: Najnovija igra u Kući slavnih nalazi se na gotovo svakom računalu

Ms. Pac-Man je nastala od originalne i svima dobro poznate igre Pac-Man, a igračima je uz nove likove pružila i sofisticiranije labirinte, nove protivnike i izazove. Također se upravo Ms. Pac-Man smatra prvim široko priznatim ženskim glavnim likom u videoigrama.

Dance Dance Revolution pokrenula je cijelu kategoriju glazbenih igara i otvorila vrata za hitove poput Guitar Hero te Rock Band. Od samog je početka bila izuzetno popularna u cijelom svijetu, a igrali su ju svi - od najmlađih do najstarijih.

Videoigra Civilization, Sida Meiera, jedna je od najutjecajnijih simulacija i strateških igara svih vremena, ističu u Kući slavnih videoigara. Zahvaljujući velikom broju mogućnosti koje igrač može iskoristiti tijekom igre, Civilization je omogućio svakom igraču jedinstven doživljaj igre.

Inače, iz Muzeja igre, koji je pokrenuo Kuću slavnih videoigara ističu kako su ovogodišnji finalisti bili i Assassin's Creed, Candy Crush Saga, Minesweeper, NBA Jam, Resident Evil, Rogue i Words with Friends.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti