Da Varaždin zna biti dobro mjesto za zabavu dokazao je ovogodišnji IMPUT, ujedno i prvi festival multimedije koji se na nekoliko lokacija odvijao u Varaždinu.

Riječki Peek&Poke izložio je stara računala i informatičku tehnologiju koja je oduševila nostalgičare, pa čak i one najmlađe. Također u Palači Herzer posjetitelji su mogli odigrati neke stare ali legendarne video igre, te isprobati nove tehnologije poput Kinect Xbox 360, dok su autori FnF5 projekta oduševili prolaznike svojom interaktivnom 3D mapiranom instalacijom.

U petak navečer na varaždinskom glavnom trgu publiku je zabavljao band After je bolji od partija uz živu svirku na instrumentima, dok je I.M. Klif sve zajedno popratio video instalacijama. Sama zabava u petak trajala je do ranih jutarnjih sati uz DJ Venoma.

U subotu je svoj set odradio DJ Mixel, poznat po svojim nastupima s Exita i Hartere, a nakon njega zabavu su napravili Diskobajagi u sklopu Špancirfest promo eventa.

Nažalost kiša je omela nastupe Kexie i Cloudfactory, te onaj Sonarscopa i Luke Bunića, no organizatori ističu kako će se ova dva performansa predstaviti na posebnom IMPUT eventu - više o tome uskoro!

Kroz festival je prošlo oko 1000 posjetitelja, a vjerujemo kako će dogodine festival biti još bogatiji i veći. Pogledajte i nekoliko slika sa IMPUT-a.

[gallery link='file' order='DESC' columns='4' orderby='title']

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju