Radite li to i vi? Musk objasnio koja je njegova grozna navika koju namjerava zamijeniti vježbanjem

Na pitanje što je prva stvar koju napravite kada se ujutro probudite, većina će imati isti odgovor - pogledat će svoj smartphone.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.08.2022. / 10:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mislim da imam lošu naviku, vjerojatno istu kao i mnogi, a to je da čim se ujutro probudim, provjerim svoj telefon. To je grozna navika zapravo, požalio se tijekom nedavnog gostovanja u Full Sand Podcastu Elon Musk. Prema nekim istraživanjima, čak 80 posto korisnika smartphonea tijekom prvih 15 minuta od buđenja pogleda u ekran svog telefona.

Slika nije dostupna Priprema li Musk vlastitu društvenu mrežu?

Što se Muska tiče, on najčešće ide na spavanje oko 3 sata ujutro, a budi se oko 9:30 ujutro. Kao razlog zašto je gledanje u telefon prva stvar koju ujutro napravi “okrivio” je posao: Upravljam SpaceX-om i Teslom pa se obično nešto događa tijekom noći. No poznavajući njegovu aktivnost na Twitteru, ne bi se iznenadili kada bi prva stvar koju napravi kada pogleda u telefon jest provjeravanje situacije na toj društvenoj mreži, objava nekog statusa, odgovor na komentare i slično.

Musk je svjestan kako navika započinjanja svakog dana s mobitelom u ruci nije najzdravija pa ju je odlučio promijeniti. Trebao bih vježbati i biti u boljoj formi, rekao je u podcastu. Zato je odlučio da više neće, čim se probudi, pogledati u telefon, već će dan početi - vježbanjem. Planira vježbati kad se probudi barem 20 minuta i tek će nakon toga pogledati telefon.

Slika nije dostupna Elon Musk na sastanku s dioničarima priznao: "Moram vam priopćiti neke loše vijesti"

Na CNBC-u podsjećaju kako su neka ranija istraživanja, poput onog koje je 2019. objavljeno u British Journal of Sports Medicine, pokazala da umjereno jutarnje vježbanje poboljšava produktivnost, kratkoročnu memoriju i pozitivno utječe na pozitivno donošenje odluka.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti