Rat za video je počeo. Snapchat se opasno približava Facebooku

Trenutno na tržištu postoje tri ozbiljna igrača kada pričamo o video sadržaju, a to su naravno Facebook, YouTube i Snapchat.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 09.11.2015. / 07:49

Snapchat ne želi da šaljete golišave fotografije

Snapchat je nedavno objavio kako je na njihovoj aplikaciji zabilježeno 6 milijardi pregleda videa dnevno, čak trostruko više nego u svibnju ove godine.

S druge strane, Facebook je objavio kako se kod njih pregleda 8 milijardi videa dnevno, odnosno dvostruko više nego u travnju ove godine. Ovdje valja uzeti u obzir da je Facebook računao desktop i mobilnu platformu, dok Snapchat ima samo mobilnu platformu.

Video vrlo brzo postaje jedan od najpopularnijih aktivnosti na društvenim mrežama, pa se tako i kompanije fokusiraju na digitalno video oglašavanje, što već sve tri mreže prakticiraju. 

“U sljedećih nekoliko godina, video će biti jedan od najistaknutijih online sadržaja”, istaknuo je Zuckerberg.

YouTube je i dalje u prednosti, pa tako njihovi preko milijardu mjesečno aktivnih korisnika generira milijarde pogleda dnevno, dok recimo Snapchat ima oko 100 milijuna aktivnih korisnika dnevno.

Isto tako, različita su mjerenja videa kod raznih platforma, pa tako YouTube mjeri korištenje u satima, dok Facebook broji poglede na temelju prvih tri sekunde. Snapchat s druge strane naplaćuje svojim oglašivačima video koji se pogleda tek djelić sekunde, s obzirom da su njihovi videi vrlo kratki.

Video, očito, ima svjetlu budućnost, a dokaz tome je i da se sve velike kompanije fokusiraju upravo na taj format sadržaja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti