Razmišlja se o velikim promjenama: Twitter uvodi prijatelje od povjerenja

Ekipa iz Twittera razmišlja o nekim novitetima koji bi u potpunosti promijenile način na koji se prikazuju tvitovi pratiteljima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.07.2021. / 08:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Twitter je u posljednje vrijeme ubacio u petu brzinu. Konstantno eksperimentiraju s novim opcijama i načinima na koji oni, ali i njihovi najpopularniji korisnici s velikim brojem pratitelja mogu unovčiti svoju aktivnost na toj mreži.

Ovaj tjedan saznali smo za neke nove ideje o kojima razmišljaju i koje bi u budućnosti mogli predstaviti korisnicima. Svakako je najzanimljivija mogućnost objave tvitova samo za određenu grupu pratitelja, tzv. prijatelje od povjerenja (Trusted Friends). Ako ova opcija zaista postane dostupna, korisnici bi na Twitteru mogli napraviti popis osoba s kojima su bolje povezani ili s kojima su prijatelji i u stvarnom životu i objavljivati statuse koji će biti vidljivi samo njima.

Slika nije dostupna Twitter nastavlja s testiranjem novih opcija

Također, spominje se i mogućnost da se napravi popis pratitelja koji žive samo u određenom gradu, prate određeni sport i slično tako da objave mogu biti namijenjene samo njima. Ta bi opcija mnogima mogla biti itekako zanimljiva jer bi im omogućila komunikaciju s manjim brojem ljudi i to samo s onima s kojima dijele neke zajedničke interese ili poznanstvo. Iz Twittera kažu kako danas korisnici koriste neke zaobilazne načine - poput više različitih profila ili korištenja zaštićenih tvitova kako bi njihove objave bile vidljive samo ograničenom broju korisnika, a ne svim pratiteljima.

S druge strane, naglašavaju na Tech Crunchu, mogućnost objava tvitova samo za manji, odnosno odabrani broj korisnika mogla bi Twitter približiti Facebooku na kojem se objave, za one koji tako odluče, prikazuju samo njihovim prijateljima, a ne svima na toj mreži. Drugi je problem što bi dio korisnika mogao prestati s javnim objavama na toj mreži i pisati statuse samo za uski krug prijatelja/pratitelja, što je u suprotnosti sa zamisli Twittera kao javne oglasne ploče namijenjene svima.

Još jedan zanimljivi novitet o kojem u Twitteru razmišljaju jest korištenje različitih profila s jednog računa na Twitteru. Npr. korisnici koji tvitaju o privatnom životu, poslu, sportu, obitelji itd., ako ta opcija postane stvarnost, moći će sve te stvari objavljivati s različitih profila, odnosno različitim pratiteljima, pri čemu neće morati otvarati više novih računa, već će sve to raditi samo s jednog. Pratitelji te osobe moći će odabrati žele li pratiti sve objave korisnika ili samo one oko interesa koje njima odgovaraju.

Slika nije dostupna Twitter priprema novi pretplatnički servis koji će korisnicima omogućiti dodatni izvor zarade

Pratitelji sportskih novinara tako bi mogli pratiti samo njihove objave o sportu, ali ne i o obitelji, političke stavove itd. Ideja se čini odličnom, a treba vidjeti kako će izgledati njena implementacija, ako do nje zaista dođe jer se o spomenutim opcijama još samo raspravlja i nije donesena konačna odluka o njihovom razvoju.

Izvor: Tech Crunch
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti