Razmišljate o kupovini automobila? U budućnosti ćete ove automobile moći kupiti i na - Amazonu

Na početku se partnerstvo odnosi samo na SAD, no u budućnosti se možda proširi i na druga tržišta.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.11.2023. / 16:11

Amazon (Foto: Afp)

Niti sam Jeff Bezos vjerojatno nije mogao misliti kako će njegova kompanija koju je osnovao u garaži i koja je zamišljena kao online knjižara, jednog dana putem interneta prodavati i - automobile. Za današnje vrijeme to nije nimalo čudno jer danas gotovo da nema onog što se može kupiti putem interneta, no Amazon ipak nije prvo mjesto o kojem razmišljamo kada kupujemo automobile.

Amazonov dostavni dron Amazonovi dostavni dronovi stižu i u Europu

No i to se mijenja. Amazon je tako postigao dogovor s Hyundaijem prema kojem će svi koji razmišljaju o kupovini Hyundaijeva automobila, isti moći nabaviti putem Amazona, pri čemu treba naglasiti kako se ovo partnerstvo, barem za sada, odnosi samo na SAD. Kupci koji namjeravaju kupiti novi Hyundai tako će putem stranice Amazon.com moći kupiti novi automobil, pri čemu će imati izbor odabira dodatne opreme i slično, nakon čega će moći odabrati datum dostave putem lokalnog dilera automobila ove južnokorejske kompanije.

Suradnja s jednom od najvećih svjetskih organizacija usmjerenih na kupce otvara nam nevjerojatne prilike dok nastavljamo s ekspanzijom našeg portfelja, povećanjem prodajne mreže, tranziciji prema elektrifikaciji te realizaciji buduće pametne mobilnosti, komentirao je u izjavi ovo partnerstvo izvršni direktor Hyundai Motora Jay Chang.

Osim kupovine automobila putem interneta, partnerstvo Amazona i Hyundaija omogućit će budućim vlasnicima još jednu stvar, a to je pristup glasovnoj asistentici Alexa direktno iz automobila, što se može očekivati za dvije godine.

Raketa Atlas V s Amazonovim satelitima Kuiper Amazon započinje s megaprojektom vrijednim 10 milijardi dolara koji će konkurirati Starlinku

Za pretpostaviti je da će osobe koje kupuju automobile putem interneta, pored surfanja informacija o vozilima, komentara vlasnika tih vozila, gledanja videa na YouTubeu i slično, prije online kupovine ipak odraditi neku probnu vožnju, za što je naravno potrebno zaputiti se u prodajne salone. Inače, Amazon i Hyundai još su prije dvije godine počeli suradnju na tzv. digitalnom prodajnom salonu. Riječ je o virtualnom Hyundaijevom prostoru na Amazonu na kojem su kupci mogli konfigurirati svoja vozila, izračunati njihov trošak te zatim pronaći fizički prodajni salon u kojem mogu kupiti konfigurirani automobil.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti