Rimčev C_Two proglašen jednim od najvažnijih automobila 2018.

Hrvati su učinili nezamislivo i predstavili automobil koji može ponovno ispisati cijelu premisu superautomobila ili hiperautomobila, što god, piše TopSpeed.

Martina Čizmić | 03.07.2018. / 21:42

Rimac C_Two (Foto: Rimac automobili) (Foto: Rimac automobili)

Iako je do kraja 2018. ostalo još dosta vremena, već je prvih šest mjeseci donijelo velike promjene na tržištu automobila. Veliki proizvođači automobila sve se više okreću električnim i hibridnim vozilima te novim i sve pametnijim tehnologijama.

TopSpeed je tako podvukao crtu i odabrao šest automobila koje smatraju najvažnijima ove godine. U tom odabranom društvu svoje je mjesto pronašao i Rimčev C_Two.

Prozvali su ga "Eureka trenutkom ove godine".

Unatoč svim ludim performansama koje je Rimac uspio ugurati, C_Two ima još nekoliko važnih zadataka - staviti kompaniju u središte pozornosti, promovirati električni pogon, autonomnu vožnju i osigurati Rimcu neke zgodne poslove. I da, potući Teslu Roadster, zapisali su u TopSpeedu.

Podsjetili su kako je nakon predstavljanja u Ženevi Rimac u samo tri tjedna uspio prodati cijelu seriju - svih 150 automobila po cijeni od 2,1 milijuna dolara.

Nisu propustili ni istaknuti Rimčev dogovor s Porscheom koji su nazvali "velikom investicijom jednog od najvećih igrača (ako ne i najvećeg u području sportskih automobila)".

Rimčev C_Two je svojevrsni Eureka trenutak ove godine. Hrvati su učinili nezamislivo i predstavili automobil koji može ponovno ispisati cijelu premisu superautomobila ili hiperautomobila, što god, piše TopSpeed.

Nakon ovako biranih riječi o Rimcu, red je i da spomenemo ostale automobile koji su odabrani kao najvažniji automobili ove godine. To su novi BMW 8 Serije Coupe koji ima "jedinstvene mogućnosti sportskog automobila kojima će utjecati na svaki BMW u budućnosti", Volvo S60 koji je "toliko siguran da je vjerojatno gotovo nemoguće imati fatalnu nesreću bez da se veoma potrudite", Mercedes-AMG GT koji je "savršeni konkurent Porsche Panameri" i "superautomobil iako ima četiri vrata", Aston Martin DBS Superleggera koji je "oživio auru Aston Martina s talijanskim začinom" te Peugeot 508 koji je najjednostavnije opisati kao "mišićav, sportski i atletski automobil koji je sve samo ne obiteljski".

Izvor: TopSpeed

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti