Ruska odmazda: Optužili Twitter za kršenje zakona i zaprijetili blokadom

Roskomnadzor je zaprijetio da će potpuno blokirati servis i priopćio da je do srijede bilo više od 3000 objava ilegalnog sadržaja.

Hina | 10.03.2021. / 10:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Rusko tijelo za nadzor komunikacija Roskomnadzor objavilo je u srijedu da će ograničiti uporabu Twittera usporavanjem njegove brzine i optužilo tu društvenu mrežu za kršenje zakona jer više puta nije uklonila zabranjen sadržaj sa svoje platforme.

Roskomnadzor je zaprijetio da će potpuno blokirati servis i priopćio da je do srijede bilo više od 3000 objava ilegalnog sadržaja.

Twitter, kao i ostale američke društvene mreže, u Rusiji koriste saveznici kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog čije je zatvaranje prošli mjesec pokrenulo prosvjede u cijeloj zemlji.

Usporavanje će se primjenjivati na 100 posto mobilnih uređaja i 50 posto nemobilnih uređaja, priopćio je Roskomnadzor na svojoj mrežnoj stranici.

Ako (Twitter) nastavi ignorirati zakonske obveze, mjere će se nastaviti u skladu s propisima, dodaje se.

Twitter nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom.

Potez u srijedu uslijedio je usred sve većih napora Moskve da utječe na američke društvene platforme i zbog frustracija jer se, kako navode vlasti, ne poštuju ruski zakoni.

Prošlog prosinca je donji dom parlamenta podržao nove velike novčane kazne za platforme koje ne brišu zabranjen sadržaj i još jedan zakon kojim bi ih se ograničilo ako "diskriminiraju" ruske medije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti