Samo jednom objavom na Instagramu Ronaldo može zaraditi više od 10 milijuna kuna

Samo jednom sponzoriranom objavom na Instagramu Cristiano Ronaldo može zaraditi čak 1,6 milijuna dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.07.2021. / 15:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Koliko Hrvata može tijekom svog životnog radnog vijeka zaraditi 10 milijuna kuna? Bez nekog gledanja u statistiku, možemo pretpostaviti da se ne radi o nekom velikom broju ljudi te da mnogi koji rade svoj cijeli život ne mogu reći da su, kada odu u penziju, zaradili 10 milijuna kuna.

Slika nije dostupna Znate li zašto vam se određeni sadržaj prikazuje na Instagramu? Iz kompanije objasnili način na koji rade njihovi algoritmi

Ono što mnogi Hrvati ne uspiju napraviti tijekom svog cijelog životnog radnog vijeka, Cristiano Ronaldo uspije napraviti samo s jednom sponzoriranom objavom na Instagramu. Naime, za samo jednu objavu s kojom reklamira neki proizvod ili uslugu, portugalski nogometaš može dobiti do 1,6 milijuna dolara, što je, kada pretvorimo u kune, nešto više od 10 milijuna.

Tako barem pokazuje redoviti godišnji popis osoba koje najviše zarađuju na toj društvenoj mreži - Instagram Rich List. Ronaldo je prvi put na vodećem mjestu kao osoba koja najviše zaradi jednom objavom na Instagramu te su obično prva mjesta zauzimala američke reality zvijezde.

Ronaldo, koji je prošlog mjeseca pažnju privukao ne samo potezima na terenu, već i na press konferenciji kada je uklonio boce Coca-Cole, na Instagramu ima više od 307 milijuna pratitelja, a samo od ove društvene mreže godišnje okrene oko 40 milijuna dolara, dakle više nego što zaradi od godišnje plaće u Juventusu.

Slika nije dostupna U Instagramu razmišljaju o uvođenju pretplate za dio sadržaja

Drugo mjesto na ovom popisu zauzima Dwayne Johnson. Popularnog The Rocka na Instagramu prati oko 250 milijuna ljudi, a za svaku sponzorsku objavu može dobiti 1,52 milijuna dolara. Na trećem mjestu nalazi se Ariana Grande koja ima nekoliko milijuna pratitelja manje od Johnsona, a može zaraditi 1,51 milijun dolara po sponzorirano objavi. Zatim slijede Kylie Jenner (1,49 milijuna dolara) i Selena Gomez (1,46 milijuna), dok od ostatka liste treba spomenuti i Lionela Messija koji se nalazi na sedmom mjestu, a sa svakom objavom može zaraditi 1,16 milijuna dolara.

Izvor: Daily Mail


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti