Samo za ljubitelje igara: Stiže YouTube Gaming

Očigledno su u Googleu procijenili kako je vrijeme za 'odvajanje' sadržaja na najpopularnijem video servisu današnjice, YouTubeu, stoga su odlučili lansirati posebno 'web mjesto' namijenjeno samo ljubiteljima igara i svega što uz njih dolazi.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 13.06.2015. / 11:21

Samo za ljubitelje igara: Stiže YouTube Gaming

Očigledno su u Googleu procijenili kako je vrijeme za "odvajanje" sadržaja na najpopularnijem video servisu današnjice, YouTubeu, stoga su odlučili lansirati posebno "web mjesto" namijenjeno samo ljubiteljima igara i svega što uz njih dolazi. 

YouTube je trenutačno na otprilike milijardu mjesečnih posjetitelja, što je svakako brojka vrijedna divljenja, ujedno i najbolji dokaz popularnosti ovog servisa za dijeljenje video materijala. Da bi ostali na razini koju od njih očekuju, na određeni način i zahtijevaju korisnici, u YouTubeu konstantno uvode nove usluge, mogućnosti, opcije... O tome koliko su neke od njih dobre ili ne dalo bi se raspravljati, ali činjenica je da se na YouTubeu objavljuje tolika količina materijala da je ponekad malo teže pronaći ono što vas zanima. Vrlo vjerojatno je upravo zbog toga Google odlučio kreirati zasebne "podkategorije", počevši od YouTube kanala prilagođenog djeci, pa do ove najnovije vijesti koja je objavljena na službenom YouTube blogu. 

Zasebni dio namijenjen promociji igara, ljubiteljima istih, odnosno kompletnoj industriji računalnih i igara s konzola nazvan je jednostavno YouTube Gaming i stiže već ovoga ljeta. Smisao je vrlo jednostavan, omogućiti svima koji vole računalne igre, igre na konzolama, odnosno igre općenito, da na jednom mjestu lakše i brže saznaju i pronađu sve što ih zanima. U početnoj fazi će se na YouTube Gamingu naći više od 25 tisuća igara čiji će developeri i kompanije koje ih proizvode objavljivati najave, tutorijale, odnosno sve ono što je po njihovom mišljenju važno za pojedinu igru. Kako je industrija igara u današnje vrijeme istinski rudnik novaca, jer se okreću silne milijarde dolara, ne treba sumnjati da će i YouTube Gaming imati koristi od cijele priče, a pasionirani igrači se također neće buniti, jer sada eto imaju kutak samo za sebe... 

Samo za ljubitelje igara: Stiže YouTube Gaming

Kada će YouTube Gaming biti dostupan u Hrvatskoj i susjednim zemljama, za sada nije poznato, objavljeno je tek da će ovog ljeta startati u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti