Samsung i Hyundai pokrenuli veliku suradnju s ciljem promjene životnog stila korisnika, evo o čemu je riječ

Samsung i Hyundai udružuju snage za futurističku integraciju platforme SmartThings u automobile i domove.

B. F. M. | 05.01.2024. / 15:10

Samsung
Samsung (Foto: Afp)

Hyundai i Samsung sklapaju partnerstvo za integraciju Samsungove pametne kućne platforme SmartThings u Hyundaijeve i Kijine usluge povezanih automobila. Suradnja će se usredotočiti na stvaranje besprijekornih iskustava "od doma do automobila" i "od automobila do doma", zajedno s integriranom uslugom upravljanja kućnom energijom.

U praktičnom smislu, korisnici mogu kontrolirati značajke svog automobila od kuće i obrnuto, korištenjem mogućnosti SmartThingsa u svojem vozilu.

Samsung Galaxy Procurile informacije o novim Samsungovim telefonima: Evo što će službeno pokazati za dva tjedna

Zamislite da se probudite uz alarm vašeg Galaxy pametnog telefona koji pokreće otvaranje zavjesa, paljenje svjetla i uključivanje TV-a. Dok se pripremate za odlazak na posao, vaš se automobil prilagođava idealnoj temperaturi, a bitne informacije, poput preostale baterije automobila i dometa vožnje, prikazuju se na vašem pametnom telefonu i TV zaslonima.

Hyundai predviđa scenarije u kojima korisnici mogu aktivirati "Home Mode" tijekom vrućeg ljetnog večernjeg putovanja s posla, pokrećući klima uređaj i pročišćivač zraka, pokrećući robotski usisivač i paleći svjetla za ugodan životni prostor. Suprotno tome, "Away Mode" priprema dom za odlazak, gaseći nepotrebna svjetla, aktivirajući robotski usisivač i postavljajući klima uređaj u automobilu na ugodnu temperaturu.

Unatoč obećavajućoj viziji, suradnja je u ranoj fazi, a tvrtke su nedavno potpisale memorandum vezan za to. Pojam "budući životni stilovi" istaknuto je naglašen u Samsungovoj komunikaciji, nagovještavajući ambicioznu prirodu projekta. Uključene slike označene su kao primjeri usluga koje treba razviti, naglašavajući stalnu prirodu te nove inicijative.

Amazon Razmišljate o kupovini automobila? U budućnosti ćete ove automobile moći kupiti i na - Amazonu

Dok konkretni Hyundai/Kia modeli automobila, koji bi podržavali SmartThings zasad nisu jasni, Ioniq je vjerojatni kandidat na temelju istaknutih slika. Hyundai uvjerava da će se integracija proširiti na postojeća vozila putem bežičnih i USB ažuriranja, naglašavajući predanost razvoju stabilnih infotainment sustava.

Iako navedeno partnerstvo pokazuje potencijal, moglo bi proći dosta vremena prije nego što potrošači mogu u potpunosti prihvatiti zamišljeni integrirani životni stil Samsunga i Hyundaija.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti