Šef Sonosa upozorio: Tehnološka industrija trenutačno je u najizazovnijim vremenima u povijesti

Brojni su problemi u industriji - od nestašice čipova pa do kašnjenja u lukama za prijevoz tereta, no Patrick Spencer ipak je optimist.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.09.2021. / 11:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako pogledate stanje na burzi i kretanje dionica velikih tehnoloških kompanija u posljednje vrijeme, situacija se uopće ne čini lošom. Uz klasične kratkoročne uspone i padove, najveće kompanije kontinuirano bilježe solidan rast na krilima kojih tržišna vrijednost Applea iznosi više od 2,3 bilijuna dolara. No kako je u razgovoru za CNBC otkrio izvršni direktor Sonosa Patrick Spencer, situacija u industriji je sve samo na idealna.

  Slika nije dostupna Stručnjaci preporučuju da ove godine blagdanski šoping obavite ranije

Industrija je trenutačno u vjerojatno najizazovnijim vremenima u povijesti… U svoje 23 godine u tehnologiji, nisam doživio ovako izazovno razdoblje, komentirao je trenutačno stanje na tržištu. Kao glavne probleme koji zadaju glavobolju čelnicima tehnoloških kompanija izdvojio je nestašicu čipova, kašnjenja u lukama za prijevoz tereta, kao i nedostatak kontejnera.

Ipak, usprkos nabrojenom, Spencer vidi razloge za optimizam, pogotovo dugoročno. Kratkoročno, i dalje očekuje izazove koje moraju prebroditi, a rezultirat će s kašnjenjima proizvoda, dok bolje vijesti očekuje sljedeće godine. Tek će vrijeme pokazati koliko je njegov optimizam za 2022. godinu opravdan jer ne razmišljaju svi stručnjaci iz industrije jednako te neki smatraju da bi se kriza s nestašicama - koja će vjerojatno rezultirati poskupljenjima proizvoda, mogla produžiti i dalje.

  Ivo Ivančević Informer donosi: Koliko je neugodno kašnjenje isporuke automobila?

Što se situacije u samom Sonosu tiče, Spencer je priznao da i oni imaju problema s kašnjenjima proizvoda. Ipak, pohvalio je vjerne fanove koji su već uložili u ekosustav njihovih proizvoda te su spremni čekati na dolazak proizvoda.

Izvor: CNBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti