Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

Settle je u Hrvatskoj aktivan od početka srpnja. Putem aplikacije korisnici mogu jednostavno slati i primati novac, a od danas i plaćati kod trgovaca.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.10.2019. / 11:44

Settle (Foto: Settle)

Aplikacijom Settle, koja je od početka srpnja dostupna u Hrvatskoj, od danas je moguće platiti kod trgovaca i ugostitelja. Settle je europska aplikacija za mobilno plaćanje i prijenos novca, izgrađena na platformi norveške tvrtke Auka, koja je dokazana u praksi te je ostvarila velik uspjeh u nordijskim zemljama. Hrvatska je bila prvo tržište na kojemu je Auka predstavila Settle, novu aplikaciju za mobilno plaćanje koja će uskoro biti dostupna i u drugim europskim zemljama, a korisnici su dosad mogli osloniti na Settle kako bi brzo, jednostavno poslali novac prijateljima i rodbini.

Daniel Döderlein i Csaba Soós Aplikacija za mobilno plaćanje Settle dostupna u Hrvatskoj

Od danas se Settle može koristiti i kod prvih trgovaca u Zagrebu koji ga prihvaćaju kao način plaćanja: u Maloj kavani (Trg bana Jelačića 5), geek shopu Here be dragons (Tkalčićeva 34), fitness centrima tvrtke Gladiator te Body building i fitness učilištu “prof. Siser” (BBK Gladiator na Šalati i Fitness point u Zagrebačkoj 105 u Sesvetama), kao i beauty centrima Studio Tim (Đorđićeva 16 i Preradovićeva 23).

Brojne su prednosti plaćanja Settleom, i za korisnike i za trgovce. Korisnici kroz Settle mogu platiti s bilo koje od podržanih kreditnih i debitnih kartica, dok trgovci koji dosad zbog raznih razloga nisu željeli primati bezgotovinske načine plaćanja sad imaju jednostavniji i troškovno povoljniji način da prihvate najsuvremeniji način plaćanja - mobilnim telefonom. Settle je pritom, zahvaljujući integraciji koju osigurava tvrtka Neoinfo, posve usklađen sa svim pravilima fiskalizacije pa trgovci koji ga koriste ne moraju ni o tome voditi brigu.

Plaćanje kriptovalutama na POS blagajni Za plaćanje kriptovalutama u Hrvatskoj dovoljan je QR kod i zanimljiva POS blagajna

Marko Koprivić, voditelj operacija za partnere u Settle Hrvatska, povodom ulaska Settlea u prve zagrebačke lokale, izjavio je: Uvođenjem mobilnog plaćanja kod naših prvih partnera Settle je postao prvo rješenje ove vrste koje omogućava ne samo jednostavan i brz prijenos novca između korisnika već i plaćanje kod trgovaca. Vjerujem da će ovakav iskorak značajno proširiti bazu korisnika i potaknuti interes za korištenjem mobilnog plaćanja jer trgovci dolaskom Settlea u Hrvatsku sada mogu biti spremni prihvaćati i sve druge oblike plaćanja koje do sada nisu mogli ponuditi zbog visokih i obvezujućih troškova. Naši prvi trgovci partneri koji od danas primaju Settle tek su početak izgradnje snažne mreže Settleovih partnera širom Hrvatske.

Uz Settle svatko može platiti ili primiti uplatu u trenu, samo korištenjem svojeg mobilnog telefona. Korisnici mogu slati novac sa svojih debitnih i kreditnih kartica ili sa svojeg bankovnog računa na bilo koji broj mobilnog telefona. Primljeni novac postaje odmah dostupan unutar korisničkog računa u Settleu, a također se može automatski preusmjeriti i pohraniti na račun u banci, bez ikakve naknade.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti