Slavonski Brod ugostio neke od najbolji esportaša na turniru u Counter Strikeu

Ljubitelji esporta i Counter Strikea imali su prilike u Slavonskom Brodu uživati u mečevima uživo.

Martina Čizmić | 02.10.2024. / 12:46

Turnir u Counter Strikeu u Slavonskom Brodu (Foto: Pannonian Esports League)

Kad govorimo o esport natjecanjima u Hrvatskoj, ona su obično vezana uz velike gradove poput Zagreba, Splita ili Osijeka. No, proteklog je vikenda "krema" hrvatskog esporta svoju pozornost usmjerila prema Slavonskom Brodu. 

Upravo je ovaj grad, po prvi put u povijesti, bio domaćin esport natjecanja novog formata na kojem su se snage odmjerile u popularnoj igri koju diljem svijeta igra više od 55 milijuna igrača - Counter Strike. 

U organiziciji Pannonian Esports League (PEL) obožavatelji esporta su uživo mogli vidjeti najbolje što hrvatska Counter Strike scena ima za ponuditi. Nakon online kvalifikacija, 8 od 16 prijavljenih ekipa je izborilo nastup na LAN eventu koji se održavao u Slavonskom Brodu.

U utrku za titulu hrvatskog PEL Wingman prvaka uključili su se među ostalim 4 hrvatska reprezentativca te igrači iz cijele Hrvatske (Pula, Zagreb, Vukovar,Ludbreg, Virovitica...).

Domaći navijači imali su priliku podržati i svoje sugrađane, Mirko1809 i kljaja77, koji su se hrabro borili i dogurali do četvrtfinala.

Za one koji nisu mogli potegnuti do Slavonskog Broda bio je osiguran i prijenos uživo uz komentatora, što su iskoristili i oni koji su posjetili turnir pa su zajedno s igračima pratili prijenos susreta na malim ekranima.

U finale su se očekivano plasirale dvije ekipe sastavljene od naših najboljih Counter Strike igrača i reprezentativaca. Ekipa "JUSTFINISH" (Neo i Salted) je u napetom finalu na tri mape uspjela pobijediti proslavljeni dvojac ekipe "TIGROVI" (Šego i Maki). JUSTFINISH je pobjedom u finalu osigurao titulu prvog hrvatskog PEL Wingman prvaka te nagradu od 400€. Za drugo mjesto je osigurana nagrada od 200€. Trećeplasirana "JEGER BOMBICE" ( ljubitelji publike) kao i četrvtoplasirana ekipa "KAJ" iz Zagreba su osvojili po 100€.

Iako je ovo bio tek prvi izlet Pannonian Esports League u Slavonski Brod, prema svemu sudeći, neće biti i posljednji, na opće oduševljenje ljubitelja esporta. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti