Iako se ponekad čini da na društvenim mrežama više ništa novo ne može izmisliti te da će teško netko ugroziti dominaciju Facebooka i Instagrama, pojavio se TikTok koji je zaludio mlade korisnike i čiji je utjecaj tako snažan da ga je pokušao kopirati i Instagram. Taj pokušaj nije prošao najbolje.

Instagram Instagram nastavlja s kopiranjem konkurenata: Počeli su s testiranjem nove opcije

Novi trend koji se pojavio s aplikacijom BeReal, a koji ponovno namjerava kopirati Instagram jest objava sadržaja snimljenog s dvije kamere. No osim na Instagram, slična opcija stiže i na još jednu popularnu društvenu mrežu - Snapchat.

Ipak, prema onom što možemo pročitati na mreži, čini se kako će između BeReala i opcije koju priprema Snapchat biti osjetne razlike u načinu korištenja. Naime, BeReal se koristi samo kada korisnici prime poruku da je vrijeme za objavu fotografije snimljene s obje kamere, za što imaju dvije minute. Snapchat, čini se, neće koristiti takva ograničenja, već će korisnici opciju Dual Camera moći koristiti kako god i kad god žele.

Treba naglasiti kako je ova opcija sada dostupna samo za korisnike Appleovih telefona koji će, nakon nadogradnje aplikacije, moći u isto vrijeme mogu snimati videozapise ili fotografije s obje kamere, dok će korisnici pametnih telefona koje pokreće Android na tu opciju morati sačekati još nekoliko mjeseci.

Facebook Messenger U Meti razmišljaju o naplaćivanju određenih opcija na Facebooku, Instagramu i WhatsAppu

Inače, iz Snapa su prvi put spomenuli tu opciju još u travnju. Tada su spominjali da će ona biti dostupna u okviru tzv. “redateljskog moda” koji je namijenjen kreatorima i kreativcima za snimanje videa, no umjesto tog moda, sada će se moći koristiti kao opcija Dual camera.

Izvoir: Engadget


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju