Snažniji hardver, veći ekran i podrška za 4K: Bliži se predstavljanje nove Nintendove konzole

U drugoj polovici godine Nintendo bi mogao objaviti neke službene informacije o samoj konzoli, a njeno predstavljanje očekujemo najkasnije u ožujku sljedeće godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.05.2024. / 11:28

Nintendo Switch (Foto: Afp)

Nakon što smo prije nekoliko dana konačno saznali neke prve službene informacije iz Nintenda o novoj generaciji njihove igraće konzole Switch, na mreži su se u posljednjih nekoliko dana pojavile glasine o tome što možemo očekivati od ovog uređaja.

Nintendo Switch Nasljednik Switcha imat će veći ekran i nove kontrolere

Podsjetimo, Shuntaro Furukawa iz Nintenda rekao je kako bi se nasljednik Switcha trebao pojaviti do kraja njihove fiskalne godine, koja završava zadnjeg dana ožujka. Dakle, do 31. ožujka ljubitelji japanske kompanije napokon bi trebali znati kako uređaj izgleda i koliko stoji, a do tada će ga možda već moći i kupiti. Konkretan ili barem približan datum predstavljanja nije poznat, a prema glasinama koje kruže mrežom, to bi moglo biti upravo u ožujku 2025. godine. Ipak, u drugoj polovici ove godine, negdje tijekom jeseni, trebali bi saznati službene informacije o tome što Nintendo priprema - vidjet ćemo hoće li prikazati samu konzolu, objaviti informacije o hardveru, igrama i slično.

Što se samog hardvera tiče, kako službenih informacija nema, moramo se osloniti na glasine. A posljednje takve nepotvrđene informacije govore da bi model Switch 2 trebao imati veći ekran, a pokretat će ga Nvidijin hardver i to bi najvjerojatnije trebao biti njihov čip T239. Također, konzola bi trebala imati više memorije u odnosu na aktualni model - 12GB u odnosu na 4GB, a značajno bi se trebala povećati i količina dostupne memorij za pohranu. Dok Switch ima 32GB memorije (od čega dio otpada na sistemsku memoriju), njegov bi nasljednik trebao imati čak 256GB, što će korisnici sigurno cijeniti.

Nintendo će na novoj konzoli navodno promijeniti i format kartica za igre, no Switch 2 trebao bi biti kompatibilan i s igrama za aktualnu verziju konzole. Još jedan novitet koji se spominje jest i podrška za 4K rezoluciju tako da bi se igre mogle igrati u ovoj rezoluciju na velikim ekranima kada se povežu s Nintendovim dockom.

Japanska policija Policajac uhvaćen na djelu: Inspektori nisu mogli vjerovati što je radio dok je bio na dužnosti

Tijekom sljedećih tjedana i mjeseci za očekivati je kako će se pojavljivati sve više glasina o ovoj konzoli, kao i najvažnija informacija za mnoge gamere - cijena tog uređaja.

Nakon što se model Switch 2 pojavi u prodaji, za očekivati je da će Nintendo u prodaji zadržati i njegova prethodnika, a ako originalni Switch dugo vremena ostane dostupan te ako Nintendo snizi njegovu cijenu pa prodaja poraste, ova bi konzola mogla srušiti PlayStation 2 i postati najprodavanija igraća konzola u povijesti.

Izvor: Tech Spot

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti