"Stara sam i umorna": Najpoznatija gamerska baka u 88. godini najavila povlačenje s YouTubea

Popularnost je stekla još 2015. godine, a na YouTubeu ima čak 1,3 milijuna pretplatnika.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.09.2024. / 12:35

Shirley Curry (Foto: screenshot YouTube/Shirley Curry)

Iako se dugo smatralo, a neki i dalje tako razmišljaju, kako u videoigrama uživaju samo djeca i mladi, istina je da je to hobi, odnosno strast za sve generacije. Da godine nisu važne kada su u pitanju videoigre, možemo vidjeti na primjeru Shirley Curry, odnosno Skyrim Grandme, kako je poznata u virtualnom svijetu. Ta pasionirana gamerica već godinama na YouTubeu objavljuje videe i streamove svojih gamerskih partija te je na toj platformi stekla čak 1,3 milijuna pretplatnika, a sa svojih 88 godina vjerojatno je najstarija ili jedna od najstarijih aktivnih gamerica na svijetu.

Concord Kakav debakl: Osam godina su razvijali igru, a nakon samo dva tjedna dana povukli su je iz prodaje

No kako svakoj priči dođe kraj, tako je i baka Skyrim odlučila otići u gamersku mirovinu, a razloge zbog kojih više neće snimati i objavljivati videe svojih pothvata u virtualnim svjetovima objasnila je u nedavno objavljenom videu nazvanom "No More Gaming Videos". Iako kaže kako nije u potpunosti sretna s tom svojom odlukom, ona ju je obrazložila na najjednostavniji mogući način - Stara sam i umorna. Videozapise je radila i snimala iz zabave, no u posljednje joj vrijeme to više nije zabavno, već se počela dosađivati. Mediji smatraju da je, poput mnogih drugih kreatora sadržaja, i ona doživjela klasično izgaranje jer je konstantno morala razmišljati o tome kakav sadržaj snimati i objavljivati.

Čini mi se kako većinu vremena provodim ovdje za ovim računalom i u posljednje vrijeme, vjerojatno posljednji mjesec, uđem ovdje, pogledam računalo i pomislim 'Moram danas napraviti video', komentirala je u videu i dodala: Ne želim to, nemam želje za to. Zato je donijela konačnu odluku da više neće snimati videozapise. Svojim fanovima i pretplatnicima, a ima ih, dakle, više od 1,3 milijuna, poručila je da, kada ponovno požele gledati Skyrim Grandmu, mogu pogledati neke od njezinih starijih videa koji će ostati na kanalu. Dok više neće snimati gamerske videozapise, povremeno će snimati i objavljivati vlogove.

Trailer za GTA VI Loše vijesti za milijune gamera: Novi nastavak GTA neće odmah biti dostupan svima

Shirley Curry svoju je nenadanu slavu stekla još 2015. kada je uploadala prvi videozapis igre Skyrim na YouTubeu - mediji su prenijeli priču o gamerskoj baki, a njezine su objave postale viralne. Iako je prije nekoliko godina doživjela moždani udar, brzo se vratila u gamersku stolicu i nastavila raditi ono što voli i u čemu uživa, odnosno u čemu je uživala sve donedavno.

Izvor: Eurogamer
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti