Loše vijesti za milijune gamera: Novi nastavak GTA neće odmah biti dostupan svima

Take-Two Interactive ima određene prioritete prilikom razvoja igara, tako da milijuni gamera neće odmah moći zaigrati novi nastavak ove legendarne franšize.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.08.2024. / 14:44

Trailer za GTA VI (Foto: YouTube)

O novom nastavku legendarne franšize Grand Theft Auto govori se godinama te je za mnoge to najiščekivanija igra u povijesti. Nakon godina, odnosno čak više od desetljeća čekanja, ljubitelji ove igre napokon bi trebali doći na svoje sljedeće jeseni, za kada se očekuje lansiranje i početak prodaje igre GTA VI. Ne treba niti sumnjati kako će njena prodaja oboriti rekorde te kako će upravo ova igra biti želja za božićni poklon milijunima gamera diljem svijeta.

Gamer Gameri su nestrpljivi, a oduševljenje raste: Evo zašto će im 2025. biti godina za pamćenje

No iako će se u prodaji pojaviti za nešto više od godinu dana, u novom nastavku GTA čini se da ipak neće svi uživati. Naime, u posljednjem financijskom izvještaju Take-Two Interactivea, kompanije čiji je dio i Rockstar (izdavač GTA), i dalje se spominje kako će igra biti dostupna krajem sljedeće godine, pri čemu su spomenute i platforme na kojima će se tada pojaviti u prodaji - PS5 te Xbox Series X i S. Dakle, novi GTA na početku će biti dostupan samo vlasnicima posljednje generacije Microsoftove i Sonyjeve konzole, no pitanje je što je s vlasnicima PC-a.

Čini se kako vlasnici računala tijekom sljedećih božićnih praznika ipak neće igrati novu generaciju GTA i trenutačno nema nikakvih naznaka kada bi ova igra mogla biti dostupna za PC-je. Iako će ta informacija rastužiti i razljutiti gamere koji nemaju konzole, već igraju na računalima, oni ipak ne bi trebali biti iznenađeni. Naime, kako naglašavaju na TechSpotu, Rockstar je i ranije imao sličnu taktiku fokusiranja na konzole, a ne toliko na PC-je. Tako je, nakon lansiranja za konzole, GTA 3 na računala stigao nakon sedam mjeseci, verzija San Andreas postala je dostupna na PC-jima nakon osam mjeseci, kao i GTA IV, dok je GTA V trebalo skoro dvije godine da stigne na računala, nakon što je prvo postala dostupna na igraćim konzolama. Nadamo se kako se nešto slično neće dogoditi i ovaj put te kako će iz Rockstara ipak malo požuriti s verzijom za računala.

Trailer za GTA VI Objavljena vijest koju gameri s nestrpljenjem čekaju više od deset godina

Razlog za ova kašnjenja, kako je u jednom ranijem intervjuu objasnio bivši developer ove kompanije Mike York, jest što Rockstar stavlja prioritet na platforme na kojima se najbolje prodaju njihove igre. U prošlosti to je bio PlayStation, koji se i dalje bolje prodaje u odnosu na Microsoftov Xbox. Službeni datum početka prodaje igre još nije poznat, a i dalje nije poznato je li Take-Two blizu početka testiranja igre ili je ona još u fazi razvoja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti