Gameri su nestrpljivi, a oduševljenje raste: Evo zašto će im 2025. biti godina za pamćenje

Sljedeću godinu trebale bi obilježiti legendarne franšize čije nove nastavke gameri godinama nestrpljivo iščekuju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.06.2024. / 11:49

Gamer (Foto: Getty Images)

Sid Meierova Civilizacija jedna je od igara u kojoj desetljećima uživaju generacije gamera. Ova legendarna strategija predstavljena je još 1991. godine i do sada je objavljeno njenih šest nastavaka, a posljednji je objavljen još 2016. godine. Tijekom desetljeća igra je stekla brojne fanove koji sad s nestrpljenjem čekaju sedmi dio, a njihovu čekanju bliži se kraj.

Tijekom Summer Games Festa, iz 2K-a, izdavača Civilizacije, objavili su kako će sedmi nastavak igre objaviti tijekom sljedeće godine. Osim same najave, 2K je prikazao i kratki trailer koji nije otkrio previše, no i to je bilo dovoljno za ljubitelje ove igre koji su se na internetskim i gamerskim forumima raspisali o sedmici od koje, naravno, imaju velika očekivanja.

Slika nije dostupna Proglašene videoigre koje su zaslužile svoje mjesto u Kući slavnih

Trailer za GTA VI Što donosi novi nastavak GTA? Iz Rockstara poručuju - savršenstvo!

Za više detalja oko same igre trebat ćemo sačekati još dva mjeseca jer su iz 2K-a najavili kako će u kolovozu objaviti videozapis s gameplayem igre te će biti zanimljivo vidjeti kakve promjene i poboljšanja donosi Civilizacija VII. Kada se pojavi u prodaji sljedeće godine, igra će biti dostupna na brojnim platformama - osobnim računalima, PlayStationu, Xboxu i Nintendovu Switchu.

S obzirom na to da je riječ o jednoj od najpoznatijih gamerskih franšiza u povijesti, možemo pretpostaviti da će to biti jedna od najiščekivanijih igara 2025. godine. To bi trebala biti fantastična godina za sve ljubitelje videoigara, pogotovo one koji su odrasli uz franšize poput Civilizacije i Grand Theft Auta jer sljedeće godine, nakon više od desetljeća čekanja, očekujemo i GTA 6. Mnogi su novi GTA već prozvali najiščekivanijom igrom u povijesti tako da je već sada jasno da bi 2025. mogla biti godina za pamćenje za sve generacije gamera. Naravno, kao i uvijek kada je u pitanju razvoj novih proizvoda, postoji mogućnost da dođe do neke odgode, no kako sada stvari stoje, ove dvije igre očekujemo sljedeće godine.

Što se Civilizacije tiče, za ovu je igru zaslužna legenda gamerske industrije Sid Meier. On je tvorac prve Civilizacije zdane prije 23 godine te je od tada uključen u razvoj svih ostalih nastavaka. Nakon objave posljednjeg nastavka, Civilizacije 6, Meier je za Ars Tehnicu komentirao kako se tijekom godina njegova uloga promijenila i postao je neka vrsta “strukturne podrške” za mlade dizajnere. Razvoj igara može biti bolan proces. Dio moje uloge bit će da ih ohrabrujem - `ta ideja neće raditi, probajte nešto drugo`.

Izvor: Ars Tehnica
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti