Steam najavio opciju za dijeljenje igara među članovima obitelji

Steam Families za sada je dostupna u beta verziji, a putem nje roditelji će moći kontrolirati djecu i njihove gamerske navike.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.03.2024. / 15:29

Steam (Foto: Valve)

Valve je najavio novu opciju Steam Families koja je dostupna unutar Steam Bete i koja će zamijeniti dosadašnje opcije namijenjene dijeljenju i upravljanju igara unutar obitelji Steam Family Sharing i Steam Family View. Unutar jedne Steam obitelji može biti maksimalno do šest igrača, a ono što je najvažnije jest da će svi oni moći igrati igre iz kolekcija svih članova. Naravno, u isto vrijeme jednu igru može igrati samo jedna osoba tako da, ako žele u isto vrijeme igrati npr. Starfield, članovi obitelji morat će kupiti više kopija. Ipak, dobra vijest je da, dok član obitelji igra neku igru, drugi članovi moći će igrati ostale njegove igre (osim one koju igra u tom trenutku).

Steam Deck Valve predstavio poboljšanu verziju Steam Decka

Pored dijeljenja igara, u okviru ove opcije bit će dostupne roditeljske kontrole, podešavanja ograničenja za djecu i slično. Dakle, moguće je pratiti vrijeme koje vaši najmlađi provode unutar Steama i igraju igre te ograničiti to vrijeme. Također, unutar Steam Familiesa moguće je djeci kupiti igre, no ne način da oni sami koriste vašu karticu, već da pošalju zahtjev za određenom igrom koju onda roditelji kupe.

Moguće je i napustiti Steam obitelj i stvoriti novu, no tako nešto je moguće samo jednom tijekom godine. Trenutačno se ne spominje ograničenje broja uređaja koji se mogu autorizirati za korištenje Steam Familiesa (ranije je ono iznosilo maksimalno 10 uređaja), a omogućeno je i offline igranje.

Da bi igre bile dostupne za obiteljsko dijeljenje, njih prvo moraju odobriti developeri, no za određene naslove, poput besplatnih igara ili onih koji zahtijevaju račune ili pretplate trećih strana, dijelenje između članova obitelji neće biti moguće.

EA Sports FC24 Novo ruho najpopularnije nogometne videoigre: FIFA je otišla u povijest, stiže EA Sports FC 24

Iz Valvea kažu kako će pratiti povratne reakcije korisnika i njihove komentare tako da u budućnosti možda možemo očekivati nove promjene i prilagodbe opcije obiteljskog dijeljenja željama korisnika. Za one koji žele isprobati ovu opciju malo ranije, odnosno prije nego postane dostupna svima, potrebno je ići na postavke Steama i unutar opcije Interface odabrati mogućnost sudjelovanja u beta verziji klijenta, nakon čega je potrebno odabrati opciju Steam Family Beta.

Izvor: Windows Central
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti