Popularna gamerska platforma obara rekorde po broju korisnika

Osim podataka o vremenu provedenom na ovoj platformi, saznali smo i koje su igre gameri najviše igrali.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.01.2023. / 15:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Popularnost Valveove platforme za videoigre sve je veća te broj korisnika konstantno raste. Prije samo tri mjeseca, u listopadu prošle godine, broj tzv. istodobnih korisnika Steama premašio je 30 milijuna prvi put od lansiranja platforme, što je povećanje od 10 milijuna u roku od dvije godine. Ova brojka odnosi se na korisnike koji su u isto vrijeme prijavljeni na tu platformu, no nije riječ o broju osoba koja u isto vrijeme igra igre. Ta je brojka, naravno, manja.

Razer Edge Razerova cloud konzola uskoro stiže na tržište

U studenom broj istodobnih korisnika Steama premašio je 31 milijun, a na početku ove godine, ponovno je oboren rekord po broju takvih korisnika. Podaci za 8. siječnja tako govore da je ta brojka sada veća od 33 milijuna.

No to nije jedini rekord koji je Steam oborio na početku ove godine te je, osim brojke istodobnih korisnika, sada pao rekord i za broj aktivnih gamera, odnosno gamera koji su u isto vrijeme igrali videoigre putem te platforme. Ta je brojka 8. siječnja dosegla skoro 10 milijuna i 250 tisuća gamera, što je veliki uspjeh za Steam.

Osim podataka o broju korisnika, saznali smo i informacije o najpopularnijim igrama koje su gameri igrali, a ta lista donosi, za sve poznavatelje ovog tržišta, dobro poznata imena. Najviše gamera vrijeme je provelo uz Counter Strike: Global Offensive, a zatim slijede Dota 2, PUBG: Battlegrounds, Apex Legends, GTA V itd.

Slika nije dostupna Odlične vijesti za sve ljubitelje jedne od najpopularnijih videoigara

Možemo očekivati kako će se podaci o broju korisnika koji igraju putem Steama s vremenom povećavati i dalje, pogotovo s obzirom na to da raste i broj korisnika njihove dlanovne konzole Steam Deck. Ponuda ovih konzola sada je puno veća te su mnogi kao božićni poklon dobili upravo Steam Deck tako da će tijekom sljedećih mjeseci puno vremena provesti igrajući igre s ove platforme.

Izvor: Tech Spot

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti