Suosnivač Applea poručio: Svi bismo trebali otići s Facebooka

Wozniak je i ranije isticao kako bi korisnici trebali napustiti Facebook, a priznao je i kako bi bio spreman platiti za korištenje Facebooka ako bi mu to osiguralo dodatnu razinu zaštite njegove privatnosti.

Martina Čizmić | 09.07.2019. / 07:13

Steve Wozniak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U proteklih godinu dana Facebook se susreo s cijelim nizom ozbiljnih afera vezanih uz privatnost i čuvanje privatnih podataka svojih korisnika. To je neke korisnike natjeralo na brisanje profila i odlazak s Facebooka.

Čak su i neka poznata lica odlučila otići s Facebooka i pozvati druge korisnike na "delete Facebook" akciju.

No broj korisnika koji su prekrižili Facebook nije značajan niti je rezultirao Facebookovim gubitkom titule "najveće društvene mreže na svijetu".

Playboy (Foto: Charley Gallay / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP) Odlazak još jednog velikana: I Playboy je obrisao svoj profil na Facebooku

Slika nije dostupna Musk obrisao Facebook stranice Tesle i SpaceX: "Nisam ni znao da postoje"

Facebook (Foto: AFP) Bunt protiv Zuckerberga: Korisnici pozivaju na masovno brisanje profila na Facebooku

Iako su u međuvremenu Zuckerberg i društvo uložili mnogo vremena i truda ne bi li uvjerili korisnike i javnost kako se zaista trude zaštititi privatne podatke te kako ih ne prodaju trećoj strani, jedan od pionira Silicijske dolin u to baš i ne vjeruje.

Legendarni suosnivač Applea, Steve Wozniak, u nedavnom je intervjuu otvoreno rekao kako ne vjeruje da Facebook štiti privatnost svojih korisnika.

Neke od prednosti Facebooka vrijede gubitka privatnosti. No, moja je preporuka za većinu ljudi da pokušaju pronaći način kako da se maknu s Facebooka, rekao je Wozniak.

On je i ranije isticao kako bi korisnici trebali napustiti Facebook, a priznao je i kako bi bio spreman platiti za korištenje Facebooka ako bi mu to osiguralo dodatnu razinu zaštite njegove privatnosti.

Pri tome se osvrnuo i na informacije prema kojima nas velike tvrtke poput Amazona ili Facebooka prisluškuju kroz naše pametne telefone. Iako su te tvrtke odbacile optužbe da prisluškuju korisnike, Wozniak im ne vjeruje.

Vaši osobni razgovori ne bi se smjeli prisluškivati i snimati, ali to se gotovo ne možete izbjeći, rekao je na kraju Wozniak.

Izvor: TMZ

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti