Thomas Bach: Esport kakav danas znamo, nestat će za pet godina

Brze promjene, koje su karakteristične za tehnologiju, mogle bi promijeniti ne samo esport scenu već i navike igrača i publike.

Martina Čizmić | 04.12.2018. / 09:56

Thomas Bach (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Popularnost esporta posljednjih godina pokrenula je pitanje njegovog uvrštavanja u program Olimpijskih igara. Međutim, to nije ni lak ni jednostavan proces.

Nakon brojnih sastanaka, rasprava i panela, zaključeno je kako esport vjerojatno neće biti prisutan na Olimpijskim igrama 2020. koje će se održavati u Parizu.

No, za Olimpijske igre 2024. godine vrata su još uvijek otvorena. Pod uvjetom da esport još uvijek bude postojao.

Naime, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora, Thomas Bach, upozorio je kako bi esport, kakav danas poznajemo, za pet godina mogao u potpunosti nestati.

Upozorio je kako bi brze promjene, koje su karakteristične za tehnologiju, mogle promijeniti ne samo esport scenu već i navike igrača i publike.

To znači da bi esport, kakav danas poznajemo, mogao nestati za pet godina, a možda i prije. Zbog virtualne i proširene stvarnosti, koje će imati sve važniju ulogu i koje bi mogle u potpunosti preuzeti taj svijet. Upravo zbog toga, prerano je govoriti o uključivanju takvih igara u program Olimpijskih igara, upozorio je Bach.

Dodao je kako bi, uvrštavanje aktualnih esport igara u program Olimpijskih igara 2024. godine moglo imati kontraefekt.

Ako bismo u program uključili igre koje danas poznajemo kao esport igre, mlade generacije bi 2024. na to mogle odmahnuti rukom i reći "ovo je igrao moj djed, što je to?", zaključio je Bach i dodao kako je potrebno još vremena i rasprava prije donošenja konkretne odluke.

Iako u esport svijetu postoje igre koje se igraju već godinama i imaju igrače koji su zagazili u svoje treće pa čak i četvrto desetljeće, činjenica je da su najpopularnije igre (poput Fortnitea) nastale u posljednje dvije godine. Hoće li i za dvije godine biti toliko popularne i hoće li uopće postojati, dobro je pitanje.

Izvor: Japan Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti