Trump prijeti Googleu kaznenim progonom i maksimalnim kaznama, ako pobijedi na izborima

U slučaju da pobijedi na predsjedničkim izborima početkom studenoga, Donald Trump je već sad uputio ozbiljnu prijetnju Googleu.

Branimir Vorša | 28.09.2024. / 09:11

Donald Trump
Donald Trump (Foto: Afp)

Bivši američki predsjednik i republikanski predsjednički kandidat u nadolazećim predesjedničkim izborima u SAD-u, Donald Trump, najavio je u petak da će tražiti kazneni progon Googlea ako pobijedi na izborima 5. studenog. Optužio je tehnološkog diva za pristranost, tvrdeći da samo prikazuje negativne priče o njemu, bez pružanja ikakvih dokaza.

Utvrđeno je da je Google nezakonito koristio sustav samo za otkrivanje i prikazivanje loših priča o Donaldu J. Trumpu, od kojih su neke izmišljene u tu svrhu, dok je, u isto vrijeme, otkrivao samo dobre priče o Kamali Harris, demokratskoj kandidatkinji , objavio je Trump na vlastitoj društvenoj mreži Truth Social, a prenosi agencija Reuters.

To je nezakonita aktivnost i nadamo se da će ih Ministarstvo pravosuđa kazneno goniti za ovo očito miješanje u izbore, poručio je u objavi Trump. Ako to ne učine, onda ću prema zakonima naše zemlje zatražiti njihovo (Googleovo) kazneno gonjenje, s maksimalnim razinama, kada pobijedim na izborima, obećao je Trump.

Google nije odgovorio na Reutersove zahtjeve za komentar.

Trump je iznio slične tvrdnje 2019. godine, rekavši da je Google bio pristran tijekom izbora 2016. godine, kako je izvijestio The Washington Post. Nedavno je Elon Musk ponovio te optužbe na X-u, navodeći da je Google nametnuo zabranu pretraživanja o Trumpu nakon pokušaja atentata na njega u srpnju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti