Trump se priprema za spektakularan povratak: Sa savjetnicima priprema prvi korak

Bivšem američkome predsjedniku jasno je da će, ako svoje poruke želi poslati velikom broju ljudi, morati koristiti popularne platforme s velikim brojem korisnika.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.01.2023. / 10:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je izbačen s najpopularnijih i najpoznatijih društvenih mreža, Donald Trump pokrenuo je vlastitu platformu Truth Social. S njom je potpisao i ugovor o ekskluzivnosti, prema kojem sve što objavljuje na društvenim mrežama prvo mora objaviti na Truth Socialu i tek šest sati nakon toga može objavljivati isti sadržaj na drugim mrežama.

Slika nije dostupna Trumpov Truth Social potpuna je katastrofa: Gotovo milijun i pol korisnika ne može uopće ući u aplikaciju

No kako je poznato, njegova platforma naišla je na brojne izazove, a posebno je zabrinjavajuće što je niti sam Trump ne koristi toliko često koliko se to očekivalo. Novi udarac (neki smatraju i konačni) svojoj mreži bivši američki predsjednik mogao bi zadati tijekom sljedećih mjeseci jer, kako prenose američki mediji, ne namjerava potpisati produženje ugovora o ekskluzivnosti objave sadržaja, koji istječe u lipnju ove godine.

Trump ne namjerava obnoviti svoju obvezu prema Truth Socialu jer se navodno sprema na veliki povratak na druge platforme. Jasno je kako je na njegovoj društvenoj mreži Trumpov doseg premalen te, ako svoje poruke želi poslati većem broju Amerikanaca, ali i fanova diljem svijeta, to će to trebati napraviti putem platformi koje svi koriste, poput Twittera i Facebooka.

Iako je s Twittera izbačen, dolaskom Muska u tu kompaniju zapuhali su novi vjetrovi te je ponovno otvorena mogućnost Trumpova povratka na tu njemu omiljenu mrežu. Prvotne su informacije govorile kako se bivši predsjednik neće vratiti na Twitter, no kako ponovno ima velike, odnosno predsjedničke ambicije, želi iskoristiti tu platformu kao medij za slanje poruka stotinama milijuna ljudi. Trump sa svojim savjetnicima već raspravlja o povratku na Muskovu mrežu i navodno traži savjete za prvu tvit koji bi objavio nakon svojeg potencijalnog velikog povratka.

Slika nije dostupna Musk vraća Trumpa na Twitter, no hoće li se bivši predsjednik zaista vratiti?

Također, i iz Mete su objavili kako će uskoro donijeti odluku o tome hoće li omogućiti Trumpu povratak na Facebook. U slučaju da iz Zuckerbergove kompanije dobije zeleno svjetlo, Trump treba očekivati kako će njegove objave biti pod velikim povećalom te će se morati pridržavati strogih pravila o tome što je dopušteno, a što nije na toj mreži.

Izvor: Rolling Stone

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti