Trump tuži Zuckerberga i društvo: "Ova tužba je prekrasan razvoj za slobodu govora"

Trump je napao društvene mreže i demokrate koje optužuje za širenje dezinformacija.

Hina | 08.07.2021. / 06:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

  Bivši američki predsjednik Donald Trump u srijedu je objavio da je podnio tužbe protiv Twittera, Facebooka i Googlea i njihovih direktora jer sputavaju objave konzervativnih stajališta.

Trump, smatrajući da je žrtva cenzure, skupne tužbe je podnio na federalnom sudu na Floridi, tražeći odštetu.

Bivšem republikanskom predsjedniku ranije ove godine zabranjen je pristup društvenim mrežama jer je lažno tvrdio da je njegov izborni poraz rezultat prijevare, što je odbacilo nekoliko sudova, dužnosnika saveznih država, ali i članova njegove vlade.

Slika nije dostupna Facebook suspendirao Trumpov profil na dvije godine, on se ljuti: "Ne bi im trebalo dopustiti da se izvuku s ovom cenzurom"

Slika nije dostupna Potpuna blokada: Twitter zatvorio nekoliko profila koji su prenosili poruke Donalda Trumpa s njegovog bloga

Slika nije dostupna Trump i društvene mreže: Veza koju ni jedan drugi predsjednik SAD-a neće ponoviti

Zabranjen mu je pristup Twitteru, na Facebooku je suspendiran najmanje do 2023., a na YouTubeu dok se ne utvrdi da se smanjio rizik od poticanja nasilja.

Stotine Trumpovih pobornika 6. siječnja upali su na američki Kapitol u Washingtonu nakon što je Trump u svom žestokom govoru u blizini Bijele kuće ponovio svoje lažne tvrdnje o izbornoj prijevari, piše Reuters.

Trump je u srijedu svoju tužbu prozvao „prekrasnim razvojem za slobodu govora“.

Na konferenciji za medije iz svog golf kompleksa u Bedminsteru u saveznoj državi New Jersey, Trump je napao društvene mreže i demokrate koje optužuje za širenje dezinformacija.

Želimo zaustavljanje brisanja sadržaja, ušutkivanja, stavljanja na crnu listu, protjerivanja i otkazivanja koje vam je poznato, dodao je bivši američki predsjednik.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti