Turneja po njemačkim gradovima: Hrvatski startup Gideon Brothers osvaja Njemačku

Nagrada za osvojeno prvo mjesto na natječaju u organizaciji DIHK-a jest petodnevna turneja po Njemačkoj i sudjelovanje na Start.up! Germany 2018 Road Showu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.10.2018. / 10:30

MIlan Račić i Matija Kopić (Foto: AHK Kroatien/Tomislav Smoljanović) (Foto: AHK Kroatien/Tomislav Smoljanovi?)

Iza hrvatske kompanije za razvojnu robotiku i umjetnu inteligenciju Gideon Brothers fantastično je razdoblje u kojem su osvojili vrijedne nagrade i investicije – osvojili su prvo mjesto na natječaju koji je u Zagrebu organiziralo Krovno udruženje njemačkih vanjskotrgovinskih komora (DIHK), nakon toga su u Londonu osvojili prestižnu nagradu AI Rising Star te su proglašeni najboljim europskim startupom na području AI-ja, da bi početkom kolovoza osigurali investiciju vrijednu čak 5 milijuna kuna. Također, kompanija je pozvana i u ekskluzivni Paris Hardware Club, zajedničku venture kompaniju koja pažljivo bira kompanije s tehnologijama koje "mijenjaju pravila igre".

Nagrada za osvojeno prvo mjesto na natječaju u organizaciji DIHK-a jest petodnevna turneja po Njemačkoj i sudjelovanje na Start.up! Germany 2018 Road Showu, koji je jučer započeo u dolini Ruhra. Tijekom pet dana suosnivač kompanije i direktor za rast i razvoj Milan Račić posjetit će nekoliko gradova (Dusseldorf, Köln, Dortmund, Essen, Duisburg i Bochum) u kojima će potencijalnim klijentima i investitorima predstaviti kompaniju, proizvode i tehnologiju koje razvijaju.

U dolini Ruhr nalaze se neke od najuspješnijih svjetskih tvrtki - Henkel (Düsseldorf), Hochtief (Essen), Deutsche Post (Bonn), Evonik (Essen), Thyssenrupp (Duisburg), Deutsche Telekom (Leverkusen), Bayer (Leverkusen) , Metro Cash and Carry (Dusseldorf) i Franz Haniel & Cie (Duisberg).

"Gideon Brothers pomoću inteligentne automatizacije transformira radno okruženje u industriji. Veselim se što ću podijeliti našu priču s novim ulagačima i klijentima u njemačkoj dolini Ruhra", komentirao je Račić uoči odlaska u Njemačku.

Čak tri hrvatske kompanije među 17 u kategoriji mobilnosti i logistike

Njemačka turneja uključuje i sudjelovanje u polufinalu međunarodnog natjecanja 11. listopada, u kojem sudjeluje čak 50 tehnoloških kompanija – u kategoriji u kojoj se natječe Gideon Brothers (logistika i mobilnost) nalazi se još 16 kompanija, a svakako treba napomenuti da su u konkurenciji još dvije hrvatske kompanije.

Dakle, od 17 kompanija iz te kategorije čak su tri iz Hrvatske (uz Gideon Brothers, nastupit će i SailRouter i OrqaFPV), što je veliki uspjeh i dokaz kvalitete hrvatskih startupova i njihove vrijednosti na međunarodnom tržištu.

Gideon Brothers zapošljava 41 inženjera, od čega je pet doktora znanosti i 27 magistara, a kompanija trenutno razvija robotski autonomni sustav baziran na tehnologiji dubokog učenja sa stereoskopskim kamerama kako bi stvorio novu vrstu robotske percepcije koja je pouzdana, ali i deset puta jeftinija od LIDAR tehnologije, od koje je bogatija podacima.

Prvi komercijalno dostupni proizvod te kompanije jest autonomni logistički robot za unutarnje djelovanje koji može premjestiti 800 kilograma, a namijenjen je klijentima u industrijama logistike i proizvodnje. Kombinacija hardvera i softvera koju razvija Gideon Brothers ima kapacitet pretvoriti široku paletu industrijskih strojeva i vozila u autonomne mobilne robote koji će moći bez problema raditi u dinamičnim prostorima punim ljudi – pri čemu neće predstavljati opasnost za ljude i bit će u potpunosti sigurni.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti