Twitter kaže da nije prekršio ugovor o spajanju s Muskom

Sapunica oko kupovine Twittera očito će se morati rješavati na sudu.

Hina/M.Č. | 12.07.2022. / 08:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Twitter Inc objavio je da nije prekršio nijednu od obveza prema ugovoru o spajanju s glavnim izvršnim direktorom Tesla Inc Elonom Muskom.

Internetski botovi, ilustracija Što su to "botovi" zbog kojih je Elon Musk odustao od kupovine Twittera?

Podsjetimo, Musk je u petak rekao da će nastojati raskinuti svoj ugovor vrijedan 44 milijarde dolara jer je tvrtka društvenih medija prekršila više odredbi ugovora.

Nakon toga Twitter je objavio kako će pokrenuti sudski spor kojim će pokušati natjerati Muska da ispuni obavezu i kupi Twitter ili tvrtki plati dogovorenu odštetu koja bi mogla iznositi više od milijardu dolara.

Elon Musk na Twitteru Sapunica se nastavlja: Odluka o Twitteru koštat će ga više od milijardu dolara odštete?

U ponedjeljak je, u svom stilu, na Twitteru objavio meme kojim komentira Twitterovu najavu sudskog spora.  

 

 

Musk je u travnju predao ponudu za preuzimanje Twittera nakon što je postao najveći pojedinačni dioničar te tvrtke. U Twitteru su se prvo protivili tom preuzimanju, da bi na kraju pristali. No, Musk je cijeli posao stavio na čekanje u svibnju optuživši upravu Twittera da mu nije dala pristup podacima o lažnim računima (botovima) koje je on tražio. 

Slika nije dostupna Elon Musk odustaje od kupnje Twittera: Njegov odvjetnik poslao pismo i otkrio što im je predstavljalo problem

Naime, u Twitteru tvrde da je oko 5 posto računa na toj društvenoj mreži lažno, dok Musk tvrdi da je taj broj puno veći i iznosi oko 20 posto. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti