Twitter neće ukloniti snimke Trumpove izjave o dezinficijensu

Twitter je u petak objavio da videosnimke na kojima američki predsjednik Donald Trump sugerira da bi se protiv koronavirusa možda moglo boriti ubrizgavanjem dezinficijensa oboljelima ne krše politiku te društvene mreže glede dezinformacija o covidu-19.

M.V. | 24.04.2020. / 22:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Glasnogovornik Twittera je agenciji Reuters odgovorio kako izjavu američkog predsjednika smatraju željom za pronalaskom lijeka za COVID-19, a ne doslovnim pozivom ljudima da si ubrizgavaju dezinficijens.

Twitter je ranije objavio da mu je prioritet uklanjanje dezinformacija o COVID-19 koje bi mogle nanijeti štetu, ali da neće reagirati na svaku objavu koja sadrži nepotpune ili sporne informacije o toj bolesti.

Društvena mreža je u svom pravilniku o dezinformacijama ustvrdila da je proširila definiciju štete na sve što se protivi uputama zdravstvenih autoriteta.

Trump je na tiskovnoj konferenciji u Bijeloj kući rekao kako bi bilo "zanimljivo" provjeriti može li dezinficijens ubiti virus u organizmu kao što ga ubija vani.

Vidim da dezinficijensi ubiju virus u minuti. Jednoj minuti. Postoji li način da učinimo nešto tako, da ubrizgamo dezinficijens pacinetima, nešto poput čišćenja?, rekao je Trump i ustvrdio da dezinfekcijsko sredstvo, kad dođe do pluća, to ima ogroman učinak.

Bilo bi zanimljivo to provjeriti. Meni zvuči zanimljivo, rekao je čelnik Sjedinjenih Država.

Liječnici, zdravstveni stručnjaci i proizvođači sredstva za čišćenje su nakon te izjave pozvali ljude da ne piju i ne ubrizgavaju sredstva za čišćenje.

Trump je kasnije rekao da je njegova izjava sarkazam, a Bijela kuća objavila da su njegove riječi izvučena konteksta i poručila ljudima ne čine ništa bez savjeta liječnika. (Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti