U Zadru otvorena najveća developerska konferencija u Europi Infobip Shift

Međunarodna 11. developerska konferencija Infobip Shift, otvorena u ponedjeljak u Zadru, okupila je oko 4.000 sudionika uživo i oko 10.000 njih virtualno, na kojoj će više od 50 predavača iz svijeta tijekom dva dana govoriti o novim ICT trendovima, proizvodima i rješenjima.

Hina | 19.09.2022. / 14:06

Ta konferencija održava se drugu godinu zaredom u Zadru, u sportskoj dvorani Krešimir Ćosić. S obzirom na broj sudionika, tvrtki-izlagača na pratećoj izložbi, na teme o kojima će se raspravljati, novim rješenjima i proizvodima za ICT i druge industrije koji će biti pokazani, po riječima organizatora, to je najveća developerska koneferencija u jugoistočnoj Europi.

Infobip Shift Najavljen Infobip Shift: Dolazi više od 4 tisuće developera i IT stručnjaka, uključujući i zvijezde tech industrije

Organizator konferencije je Infobip, jedna od najjačih domaćih IT tvrtki, ujedno i prvi hrvatski jednorog. Osnivač i suvlasnik Infobipa, ujedno i član uprave Izabel Jelenić izrazio je na otvorenju konferencije zadovoljstvo što je okupila toliko pametnih ljudi, entuzijasta, developera, inženjera, startupova i drugih iz raznih industrija.

Podsjetio je ukratko na razvoj Infobipa. Od nekoliko entuzijasta koji su ga osnovali do danas, kada su, po njegovim riječima, najveća komunikacijska i platforma za povezivanje ne samo telekoma i njihovih korisnika nego i mnogo šire, za mnoge druge digitalne kanale.

Osnivač konferencije i član uprave Infobipa Ivan Burazin naveo je da ove godine konferencija ima rekordan broj sudionika te da je sve rezultat rada iznimnog organizacijskog tima i suradnje s mnogim tvrtkama-sponzorima.

Cilj je ne samo biti najveća, nego i najbolja konferencija za developere iz Hrvatske i svijeta te im pružiti futurističko i iskustvo potrebnog druženja tj. networkinga, kao i mogućnosti za dogovaranje suradnji i poslovanja, kazao je Burazin.

Program konferencije u dva dana (19. i 20. rujna) odvijat će se na šest pozornica, a 30-ak kompanija iz svijeta predstavit će svoja rješenja i proizvode na pratećoj izložbi, među kojima su u Zadru i predstavnici velikih kompanija poput Googlea, Amazona, Ubera, Facebooka i drugih, koji će komunicirati s publikom na predavanijima i drugom bogatom programu.

Nikola Pavešić Infobip, Google i Goldman Sachs pokrenuli program mentorstva za startupe iz Hrvatske

Većina prijavljenih sudionika na konferenciji su stranci iz 20 zemalja, a teme o kojima će moći slušati su kriptovalute, blockchain, NFT, fintech i druge. Uz to je organiziran i bogati popratni program te, kako kažu, "spektakularna produkcija", čime je ta konferencija, a što je i želja organizatora, u rangu najvećih svjetskih tehnoloških događanja. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti