Uoči Trke na prstenac održana posebna utrka koja je privukla puno pozornosti

Robotrka na prstenac dio je programa koji se održava u istarskom mjestu Barban prije poznatije Trke na prstenac.

Hina | 22.08.2022. / 08:03

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Dan uoči tradicionalne Trke na prstenac, u subotu je u Barbanu održana Robotrka na prstenac na kojoj se umjesto konjanika natječu roboti koje su izradili učenički timovi, čime se želi potaknuti rad s djecom u STEM području.

Robotrka je okupila 48 sudionika iz 16 timova iz Istre i s otoka Krka, a organizatori ističu da se takvim natjecanjem potiče rad s djecom i mladima na polju informatike, robotike i cjelokupnog STEM područja.

Dan inovacija Škole budućnosti Dan inovacija privukao stotine posjetitelja koji su željeli isprobati tehnologiju koja se razvija u Hrvatskoj

Najboljim ekipama i natjecateljima u pojedinačnoj konkurenciji dodijeljene su medalje i priznanja, a nagrade su osigurali donatori natjecanja Općina Barban, Zajednica tehničke kulture Istarske županije i Društvo za robotiku Istra.

Ekipa pod nazivom Faze Turtuliše osvojila je prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova, ostvarivši u svih devet vožnji pogodak u sridu, priopćila je udruga Bit kids 101.

Robotrka na prstenac dio je programa koji se održava u istarskom mjestu Barban prije poznatije Trke na prstenac koja je na rasporedu u nedjelju.

Događaj je popraćen izložbom ''Zavoljeli nas preko konja'', u povodu 30 godina sudjelovanja i predstavljanja Trkinih konja na izložbi u njemačkom Neumunsteru.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti