Uz ovaj bi gadget debljina uskoro mogla postati prošlost!

Novi gadget naziva BitBite pomoći će pretilim osobama izgubiti višak kilograma. U pitanju je minijaturni aparat napravljen od aluminijuma i plastike koji se stavi u uho i na taj način prati broj zalogaja te informacije o hrani koju unosimo.

Monika Nožić Monika Nožinić | 12.12.2014. / 09:32

Uz ovaj bi gadget debljina uskoro mogla postati prošlost!

Novi gadget naziva BitBite pomoći će pretilim osobama izgubiti višak kilograma. U pitanju je minijaturni aparat napravljen od aluminijuma i plastike koji se stavi u uho i na taj način prati broj zalogaja te informacije o hrani koju unosimo.

Cilj ovog vrlo korisnog gadgeta je poboljšanje prehrane tako što će vas ohrabriti da sporije jedete i više žvačete hranu. Stručnjaci smatraju da ovaj minijaturni uređaj ima velik potencijal u borbi sa problemom pretilosti na svjetskoj razini.

BitBite je na stranici IndieGogo do sada prikupio 60 000 dolara, uz pomoć kojih će ovaj projekt uspješno i realizirati.  BitBite funkcionira tako što snima zvukove iz okruženja koristeći mikrofone i senzore koje zatim prepoznaje. Kroz analiziranje zvuka BitBite može izračunati koliko ste jeli, a prati i broj unesenih kalorija. Zanimljivo, na kraju može zabilježiti i što ste pojeli tako što ćete naziv jela izgovoriti na glas.

Cijena ovog gadgeta iznosit će oko 159 dolara, a svojim će korisnicima davati savjete o zdravlju i nutritivnim vrijednostima prehrambenih proizvoda.

Uređaj je predviđen za nošenje tijekom svakog obroka, a BitBite smartphone aplikacija prikupljene podatke šalje na uređaj gdje će se automatski kreirati dnevnik koji će pratiti sve informacije o mršavljenju.

Pogledajte video i sami se uvjerite u genijalnost ovog gadgeta:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti