Valiance UG ulaže 250 tisuća eura u regionalni esports tim Binary Dragons

Binary Dragons se trenutno natječe u oba regionalna CS:GO natjecanja, a glavni su favoriti za osvajanje VIP ESL Adria Lige kao i prve sezone Esports balkan lige.

Martina Čizmić | 23.10.2017. / 10:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elektronički sport ili esports jedan je od najvećih globalnih fenomena današnjice. Diljem svijeta brojne kompanije i svjetski brandovi ulažu milijune dolara u njegov razvoj, a čak i profesionalni sportski klubovi potpisuju ugovore s esports igračima ne bi li se priblližili i tom dijelu publike.

Da u esportu postoji mnogo potencijala, prepoznali su i mladi hrvatski poduzetnici – Dragana Gučanin i Antonio Meić  iz tvrtke Valiance UG – koji su zajedno s finskim investitorima odlučili uložiti čak 250 tisuća eura u najjači esport CS:GO regionalni tim.

Radi se o timu Binary Dragons koji se specijalizirao za natjecanja u igri Counter Strike, a koji je sastavljen od igrača i trenera iz cijele regije – Đorđa „DJOXIC“ Niciforovića, Luke „emi“ Vukovića i Nestora „LETN1“ Tanića iz Srbije, Nemanje „huNter“ Kovača iz Bosne i Hercegovine te Anela „NENO“ Cekovića iz Makedonije. Binary Dragons iza sebe imaju veliko internacionalno iskustvo i visoko 38. mjesto na globalnoj HLTV ljestvici.

Planirana investicija od 250 tisuća eura u tim Binary Dragons omogućit će njihovu vrhunsku pripremu za predstojeća CO:GO natjecanja. Osim marketinga, ljudskih resursa te digitalne podrške koji će se uključiti u njihov razvoj, nekoliko tjedana uoči velikih natjecanja igrači će dolaziti u Zagreb, u takozvani boot camp, kako bi se u potpunosti pripremili za izazovna natjecanja. To znači da ih očekuju intenzivni treninzi od 12 do 16 sati dnevno, a tad će se u stručni tim uključiti i psiholozi i kondicijski treneri kako bi se igrači mentalno i fizički pripremili za izuzetno stresna natjecanja koje se odvijaju u dvorani pred više od 50.000 gledatelja te s preko 200 milijuna gledatelja koji ovakva natjecanja gledaju putem online streamova.

Dobili smo ponudu koja se ne odbija i jedva čekam da krenemo raditi na novom razvojnom planu. Ekipa ostaje na okupu s novim i kvalitetnim ljudima u organizaciji koji će zajedno s nama marljivo raditi na tome da ostvarimo zajedničke ciljeve. Jako sam sretan i ponosan što ćemo konačno raditi s ljudima iz naše regije, izjavio je Petar Marković, menadžer tima Binary Dragons.

Valiance UG nedavno je pokrenuo i brend Valiance & CO, koji se bavi organiziranjem i vođenjem esports timova i igrača koji profesionalno igraju TIER1 esports naslove Counter Strike Global Offensive, DOTA2, League of Legends, a najnovija akvizicija tima Binary Dragons, s kojima su potpisali ugovor, pokazuje da su itekako ozbiljni u svojim namjerama da se probiju na esports scenu. 

Prepoznali smo potencijal, želju i vještine igrača, a ispred nas je godina u kojoj ćemo zajedno raditi na dva jednostavna cilja – ulazak u top 16 timova i ESL Proleague. Znamo da ovaj tim tamo pripada i mi kao organizacija prušit ćemo im svu podršku da zajedno do tamo i dođemo, izjavio je Antonio Meić, CEO tvrtke Valiance UG te dodao: Valiance&Co neće stati na CS:GO timu i za sljedeću godinu planiramo ulazak i u druge popularne esports naslove kroz slične akvizicije u regiji ili šire. Iako je Valiance UG na tržištu manje od godinu dana, uz odsjek Valiance&Co koji će biti usmjeren na talent-menadžment, u narednoj će godini raditi na tome da se učvrsti kao lider za produkciju mobile esports sadržaja, organizaciju competitive evenata i pozicije first-choice partnera game developerima mobilnih igara.

Binary Dragons trenutno se natječe u oba regionalna CS:GO natjecanja, a glavni su favoriti za osvajanje VIP ESL Adria Lige, kao i prve sezone Esports balkan lige. Valiance UG team planira u sljedećoj godini investirati dodatnih milijun eura, a svoj će portfolio Valiance & CO ojačati s novim igračima i timovima koji će se boriti na najprestižnijim esports natjecanjima kao što su Dota 2, League of Legends i Playerunknown's Battlegrounds, u što se planira investirati do 250 tisuća eura po igri.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti