Virtualni Pokemoni oborili rekord i potvrdili svoju popularnost tri godine nakon izlaska

Treba odati priznanje autorima igre koji su dosad, procjenjuje se, zaradili više od 2,6 milijardi dolara zahvaljujući tim virtualnim čudovištima.

Martina Čizmić | 01.08.2019. / 08:01

Pokemon Go (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kad se u srpnju 2016. na tržištu pojavila mobilna igra Pokemon Go, koja je uspješno spojila proširenu stvarnost i igranje na mobilnim telefonima, nije joj dugo trebalo da postane hit.

Milijuni ljudi diljem svijeta šetali su po svojim gradovima u potrazi za virtualnim Pokemonima i drugim igračima s kojima mogu odmjeriti snage. Iako danas više nema "Pokemon Go ludnice" kakva je vladala prije dvije godine, milijuni i dalje igraju igru i traže svoje Pokemone.

Slika nije dostupna Legendarni Pokemoni dolaze na Pokemon Go

Slika nije dostupna Mračna strana igre koja je zaludjela svijet: Prometne nesreće, smrt i milijarde dolara štete

Koliko je Pokemon Go još uvijek popularna igra za mobilne uređaje, najbolje govori činjenica da je sama igra dosad preuzeta milijardu puta. Polovica tih preuzimanja dogodila se u prva dva mjeseca otkako se pojavila na tržištu. No to ne znači da je u svijetu aktivno milijardu igrača. Neki su instalirali igru samo kako bi vidjeli zbog čega se podigla tolika buka, drugi su instalirali igru na nekoliko različitih uređaja, treći pak nekoliko puta preuzimali i brisali igru zbog problema s uređajima.

Ipak, treba odati priznanje autorima igre koji su dosad, procjenjuje se, zaradili više od 2,6 milijardi dolara zahvaljujući tim virtualnim čudovištima, a čini se kako ne namjeravaju tako skoro stati s daljnjim razvijanjem igre i dodatnog sadržaja.

Pokemon Go (Foto: AFP) Sanjate Pokemone? Sad ćete ih moći i loviti u snu

Da je Pokemon Go bio pun pogodak, pokazuje i činjenica kako su nakon njegova pojavljivanja na tržištu i druge tvrtke lansirale svoje mobilne igre u proširenoj stvarnosti. Posljednja u nizu igrača stavlja u ulogu čarobnjaka u svijetu Harryja Pottera. 

Izvor: CNET

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti