Svi korisnici imaju jedan zajednički problem koji god uređaj koristili - trajanje baterije. Veliki i kvalitetni zaslon i brdo značajka poprilično troše bateriju.

Uz sve to i sve pristupačniju naknadu za internetski promet, naši telefoni u uporabi su češće nego ikada. Dok proizvođači pronalaze razne načine kako ostati u korak sa zahtjevnim korisnicima, baterija na smartphoneu ne traje duže od dan i pol - za one koji ga ne koriste toliko često.

No iako smartphone možete puniti gotovo na svakom računalu ili utičnici, ponekad je problem automobili - iako postoje konverteri koji omogućuju i to.

Dakle, svi znamo da je električna struja super stvar, no ne bi li bilo bolje kad bi ista bila besplatna? Tesla se zalagao za to, no to bi naštetilo biznisu, pa tako neki njegovi patenti nisu zaživjeli.

XDModo - solarni punjač za prozor je kompakatan izvor električne energije koja će biti dovoljna da se napuni vaš iPhone, iPad, Android ili bilo koji drugi USB uređaj kojem je potrebno punjenje.

Također, ovaj gadget dobro će doći ukoliko tokom dana ostanete bez struje ili se vozite primjerice u automobilu. XDModo košta 70 dolara, što nije baš pretjerano jeftino, no za razliku od jeftinijeg RAY solarnog punjača XDModo je manji i kompaktniji.

Ovaj punjač ima li-ion bateriju 1300mAh, dok mu je potrebno 13 sati na direktnom suncu kako bi se punjač napunio. Ovaj gadget daje 5V/500mA putem mini USB kabel i ima protekciju za pregrijavanja. Cool stvar, jel?

[gallery link='file' order='DESC' columns='4' orderby='title']