Yaccarino investitorima predstavila plan za budućnost Twittera

Yaccarino je zadovoljna suradnjom s Muskom s kojim je razvila odlična odnos i koji ima “veliku podršku za njene ideje”.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.06.2023. / 11:11

Musk i Yaccarino (Foto: Afp)

Nakon Muskova preuzimanja Twittera uslijedilo je prilično kaotično razdoblje za kompaniju obilježeno masovnim otkazima, promjenom moderiranja sadržaja, napuštanjem mreže od dijela oglašivača itd. S vremenom se situacija ipak smirila i kompanija je spremna za korak naprijed, a taj korak trebala bi predvoditi nova izvršna direktorica Twittera Linda Yaccarino.

Twitter Elon Musk platio je 44 milijardi dolara za Twitter, a evo kolika je danas vrijednost te kompanije

Ona i Musk su planove za Twitter izložili na nedavnoj prezentaciji za investitore, koje su se dokopali novinari Reutersa. U toj prezentaciji objasnili su smjer u kojem će se kompanija, odnosno društvena mreža razvijati i način na koji žele proširiti svoje izvore prihoda.

S obzirom na to da je Musk za poziciju izvršne direktorice Twittera odabrao Yaccarino, stručnjakinju za digitalno oglašavanje, to je bio signal kako će digitalno oglašavanje i u budućnosti biti jedan od glavnih prioriteta i izvora zarade za Twitter. U prezentaciji investitorima spomenuto je kako su ranije oglašivačke agencije svojim klijentima savjetovale da pauziraju sa svojim oglašavanjem na Twitteru, no sada se situacija promijenila i više nitko ne savjetuje izbjegavanje reklamiranja na toj mreži. U nekim oglašivačkim kategorijama čak je i zabilježeno veliko povećanje prihoda od oglašavanja u odnosu na prošlu godinu.

Osim oglašavanja, Twitter se namjerava fokusirati na videosadržaj na platformi. Već sada korisnici mreže provode više od deset posto svog vremena pregledavajući vertikalne videozapise, što bi se u budućnosti trebalo dodatno povećati. Yaccarino i ekipa veći naglasak namjeravaju staviti i na kreatore i influencere te već pregovaraju s nekim poznatim osobama iz svijeta politike i zabavne industrije s kojima žele sklopiti partnerstva.

Još jedan od fokusa kompanije mogao bi biti i na financijama te je Twitter već u svih pedeset američkih država zatražio licencu za mogućnost prijenosa novca između računa. Podsjetimo, jedna od Muskovih želja je da Twitter jednom postane aplikacija za sve, odnosno superaplikacija poput WeChata u Kini koja će biti puno više od obične društvene mreže i s kojom će korisnici, među inim, moći izvršavati plaćanja.

Linda Yaccarino Muskova nasljednica najavila strategiju za “Twitter 2.0”

Prema izvorima Reutersa, čini se kako je Yaccarino, barem za sada, zadovoljna suradnjom s Muskom s kojim je razvila odlična odnos i koji ima “veliku podršku za njene ideje”.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti