Zamisli svoju budućnost u tehnologiji i postani ICT Supergirl!

Iako je ICT industrija jedna od najbrže rastućih, još uvijek se malo žena odlučuje na karijeru upravo u toj industriji. Zašto?

Martina Čizmić | 23.04.2018. / 13:50

Žene u IT-u (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Svake se godine četvrtog četvrtka u travnju održava Međunarodni dan žena u ICT-u. Ovaj međunarodni događaj osmišljen je kako bi se diljem svijeta potaknule djevojke i žene da svoju karijeru započnu ili nastave u ICT-u, odnosno da se predstave sve one žene koje su svoju karijeru u ICT-u već ostvarile.

Ove se godine Međunarodni dan žena u ICT-u održava 26. travnja 2018. godine, a uoči tog važnog datuma u Zagrebu će se održati cjelodnevno događanje pod nazivom ICT Supergirls 2018. na kojem će sve mlade djevojke i žene moći saznati koje su to mogućnosti za razvoj karijere dostupne u ICT industriji, bez obzira na stečeno obrazovanje.

U organizaciji tvrtke Lemax, ICT Supergirls 2018 održati će se 25. travnja od 12 do 18 sati u Tehnološkom parku u Zagrebu. Događanje je u potpunosti besplatno, a cilj je dokazati ženama da je ICT sektor rezerviran jednako za muškarce i žene, te da u ovom području svi mogu biti uspješni.

Svoje će priče ispričati uspješne žene iz IT industrije te motivacijske govornice poput Kate Barišić, osnivačice aplikacije Zagreb Time Travel koja je osvojila niz nagrada na startup natjecanjima. Svoju inspirativnu priču o pomicanju osobnih granica podijelit će i Đurđica Orepić, hrvatska Ironwoman, žena koja je čak pet puta svladala najtežu utrku na svijetu, Ironman triatlon dugu 226 kilmetara. Prezentaciju će održati i Ivana Matić, osnivačica i CEO Women in Adria, online portala koji već šest godina uspješno okuplja žene u biznisu, a svoje iskustvo građenja karijere u ICT-u ispričat će i Maja Blumenšajn, voditeljica digitalnog marketinga na Novoj TV.

O tome je li moguće promijeniti karijeru i biti uspješan u IT-u sudionicama će prezentirati predavačice iz Lemaxa, a publiku će na kraju svojim stand-up nastupom zabavljati hrvatska stand-up komičarka Marina Orsag, dok će cijelo događanje biti popraćeno brojnim sponzorskim nagradama i druženjem.

 

Prijaviti se možete na službenoj ICT Supergirls stranici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti